You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

CĂLĂTORIE CU PROGRAM FIX

Acest program nu mai este disponibil!

De Ziua Națională, hai cu noi pe Via Transilvanica! Să parcurgem Transilvania săsească la pas, din 27 Noiembrie până în 1 Decembrie. Un periplu de 4 zile prin locuri de poveste, cu sate pitorești, cetăți medievale și biserici fortificate. Totul condimentat cu produse locale și preparate culinare specifice regiunii, dar și cu cazări confortabile, în case de oaspeți autentice. Altfel spus, ziua drumeție, iar seara răsfăț! O escapadă în natură, experimentând conceptele de slow-travel și slow-food. 

Vom fi maximum 7 persoane (6 călători + 1 însoțitor AuthenTrip), iar transportul până la/de la destinație se va face pe cont propriu. Oricine este binevenit, din orice colț al țării, cu condiția de a avea o formă fizică acceptabilă. Nu este o tură sportivă, scopul fiind cel de a ne bucura de locurile traversate. Vor fi însă 3 zile de drumeție itinerantă, cu distanțe zilnice de 12-20 km. Echipamentul adecvat este esențial (bocanci impermeabili, rucsac, haine confortabile și călduroase, etc...). 

 Iată programul detaliat:

**27 Noiembrie: Sosirea
Sosirea la cazare, probabil seara târziu. Vom încerca să ne sincronizăm cu orarul, pentru a ajunge împreună. Iar după ce vom fi cunoscut gazdele, toată lumea la masă, pentru cina de bun venit. Mai spunem doar atât: este una dintre cele mai șarmante case săsești din Transilvania, iar mâncărurile sunt un real răsfăț gastronomic! 

**28 Noiembrie: Zi de drumeție (14km, 4h30)
După un mic dejun copios și pe bază de produse locale, start pentru cele 3 zile de drumeție pe Via Transilvanica! Mașinile vor rămâne la cazare, urmând să le recuperăm la final. Dar înainte de a porni la drum, vom face un mic tur al satului, vizitând și o superbă biserică fortificată. În plus, ne putem procura produse locale pentru picnic.
Drumeția de azi va fi una ușoară, lăsându-ne suficient timp pentru a ne bucura de peisaje, traversând câteva coline și păduri, ba chiar și un alt sat săsesc. Vom ajunge la destinație pe după-amiază și ne vom caza într-o pensiune confortabilă, foarte aproape de o biserică fortificată UNESCO. Și pentru că efortul depus merită a fi răsplătit, vom fi răsfățați cu o degustare de produse locale într-o ceainărie rurală: brânzeturi din zonă, chutney, pită cu untură, prăjitură de casă, ceai și infuzii din plante naturale! Pentru cină însă, ne vom autogospodări, cazarea fiind prevăzută cu loc de gătit. 

**29 Noiembrie: Zi de drumeție (19km, 6h)
La micul-dejun, vom fi răsfățați cu produse locale artizanale, marcă înregistrată a satului și pregătite de către o familie de prieteni ai noștri. În plus, tot de la ei vom primi și merindele pentru picnicul de peste zi. Dacă avem timp, vizităm și biserica fortificată a comunității.   
Start pentru o zi de drumeție puțin mai lungă, dar presărată cu peisaje de neuitat, traversând păduri seculare și coline tipic transilvănene. O zi petrecută pe poteci, în mijlocul naturii și ajungând prin cătune parcă uitate de lume. De altfel, un capăt de lume va fi și destinația noastră. urmând să poposim într-un cătun cu mai puțin de 30 de persoane, pierdut printre dealuri. Dar cum o astfel de zi merită și o răsplată pe măsură, vom fi cazați într-o casă de oaspeți autentic restaurată și foarte ospitalieră. Gazdele ne vor aștepta cu un ospăț tradițional pe bază de produse locale, multe din propria gospodărie. Apoi vom sta împreună la povești, fără timp, fără semnal și fără ecrane. Probabil cea mai memorabilă experiență de pe traseu!

**30 Noiembrie: Zi de drumeție (12km, 3h30)
După un somn odihnitor, vom lua micul-dejun alături de gazde, gustând încă o dată din produsele lor locale și homemade. Și pentru că traseul de azi va fi unul mai scurt, vom avea timp pentru un mic tur prin sat, înainte de a porni din nou la drum. 
Potecile acestei ultime zile de drumeție, ne vor purta mai întâi peste pășuni și câteva păduri dese, urmând apoi ''să revenim în civilizație'', pe un drum asfaltat. Vom trece pe lângă o mănăstire, pe care o putem vizita, ca în final să coborând spre Sighișoara, destinația finală a periplului. Și pentru a marca momentul cum se cuvine, vom înnopta într-o casă medievală de secolul al VII-lea, chiar în inima cetății. O cazare confortabilă și cu mult șarm, perfectă la finalul celor 3 zile de drumeție. Seara, vom putea face o plimbare prin cetate, respirând aerul medieval specific Sighișoarei, după care vom savura o cină binemeritată. 

**1 Decembrie: Finalul călătoriei...
După un somn odihnitor, ne vom începe ziua cu un mic-dejun copios, și de data aceasta pe bază de produse locale. Apoi, timp liber pentru a ne bucura de cetate în zi de sărbătoare națională. Pentru șoferi, am prevăzut un transfer privat pentru a-și recupera mașinile de la prima cazare, iar plecarea spre casă va fi la libera alegere a fiecăruia. 

Pentru detalii și înscrieri, ne auzim pe mail sau la telefon! Termen limită pentru înscrieri: 24 Noiembrie.

Buget

- cazarea într-o casă de oaspeți săsească autentic restaurată, în camere duble/twin, pentru o noapte, cu demi-pensiune (cină și mic-dejun din produse locale);

- cazarea într-o pensiune confortabilă, în camere duble/twin, pentru o noapte, mic-dejun din produse locale;

- cazarea într-o casă de oaspeți tradițională, autentic restaurată, în camere duble/twin, pentru o noapte, cu demi-pensiune (cină și mic-dejun din produse locale);

- cazarea într-o reședință medievală, în camere duble/twin, pentru o noapte, cu demi-pensiune (cină și mic-dejun din produse locale);

- degustarea de produse locale într-o ceainărie rurală;

- picnic take-away cu produse locale, în cea de-a treia zi de călătorie;

- 3 zile de drumeție pe Via Transilvanica, alături de un însoțitor AuthenTrip;

- transferul din Sighișoara până la prima cazare, pentru recuperarea mașinilor;

- scurt montaj photo/video la întoarcerea din călătorie;

- transportul;

- prânzurile/picnicurile, mai puțin în a doua zi de drumeție (inclus);

- cina din cea de-a doua seară;

- contribuția solidară (facultativă) - mai multe detalii pe site www.authentrip.ro/turism-responsabil

- cheltuielile personale.

Cazări

Casă săsească autentică *** (Regiunea bisericilor fortificate din Transilvania)

Situată într-unul dintre cele mai pitorești sate din Transilvania, această pensiune propune o cazare cu adevărat autentică. Veritabil exemplu de restaure a unei vechi case săsești, respectând specificul săsesc al zonei, până în cele mai mici detalii. Dincolo de experiența culturalo-arhitecturală, pensiunea oferă confort și calitate, dispunând de camere spațioase, mobilă restaurată, țesături artizanale și sobe autentice de teracotă. Cum ar spune francezii, ''coup de coeur''! Nu există televizor, dar parcă nici nu și-ar avea locul într-un astfel de univers.

O fostă șură a fost transformată în foișor, fiind locul de luat masa pe timp de vară. De altfel, mâncărea este o întreagă poveste! Preparate specific transilvănene, gătite în casă și pe bază de produse locale, majoritatea ecologice. Exemplu de slow-food!

Casă săsească autentică ***

Pensiune confortabilă în Transilvania *** (Regiunea bisericilor fortificate din Transilvania)

Așezată pe traseul Via Transilvanica din regiunea satelor săsești, această pensiune este potrivită pentru a petrece o noapte de etapă. O cazare compusă din camere duble și căsuțe individuale, prevăzute cu chicinetă și adaptate celor care vor să fie autonomi. Fiecare cameră dispune de televizor, frigider și uscător de păr. Oaspeții se pot bucura de o curte spațioasă, de o zonă pentru gătit prevăzută cu grătar, precum și de o terasă de tip foișor. O adresă aflată în proximitatea bisericii fortificate din sat.

Pensiune confortabilă în Transilvania ***

Casă autentică într-un capăt de lume *** (Regiunea bisericilor fortificate din Transilvania)

Imaginați-vă un sătuc pierdut printre colinele Transilvaniei, un capăt de lume în mijlocul naturii, o mică așezare de nici 30 de locuitori, în care ajungi mai degrabă din întâmplare, rătăcindu-te, decât cu bună știință. Apoi, imaginați-vă o mică gospodărie tipic transilvăneană și o casă de oaspeți autentică, restaurată și decorată cu multă atenție la detalii. O veritabilă oază de liniște, ideală pentru cei care caută să se rupă de agitația orașului, gustând în tihnă de farmecul vieții la țară. Camerele sunt confortabile, în vreme ce mesele servite sunt adevărate experiențe culinare, de inspirație locală. Produse naturale, majoritar din propria gospodărie și pregătite personal de către gazde. Veritabil exemplu de slow-food!

Casă autentică într-un capăt de lume ***

Casă istorică în cetate *** (Regiunea bisericilor fortificate din Transilvania)

Situată în inima cetății Sighișoară, această casă istorică oferă mai mult decât o cazare elegantă. O veritabilă incursiune în timp, într-una dintre cele mai vechi clădiri ale citadelei medievale (construcție din 1609) și care încă păstrează din atmosfera acelor vremuri. Integral restaurată, casa dispune de 9 camere de cazare, fiecare îmbinând caracterul istoric cu confortul modern (baie privată, televizor, internet wireless). Cazarea oferă de asemenea o curte interioară, precum și un mic bar, în vreme ce micul-dejun este servit în sala de mese aflată la parter. 

Casă istorică în cetate ***

Locuri

Regiunea bisericilor fortificate din Transilvania

Cuprinzând majoritatea satelor săsești, dar și o parte din Ținutul Secuiesc, regiunea bisericilor fortificate oferă una dintre cele mai pitorești și reprezentative imagini ale Transilvaniei. Cele aproximativ 300 de biserici au fost construite între secolele al XIII-lea și al XVI-lea, dintre ele doar jumătate mai existând și în prezent. Regiunea face parte din Patrimoniul Mondial al Umanității UNESCO, fiind considerată unul dintre cele mai dense și bine prezervate sisteme de fortificație medievală din Europa. Biserici care aveau dublu rol, atât religios, cât și de apărare împotriva invadatorilor. Veritabil centru nevralgic ale satului, o biserică fortificată putea adăposti întreaga comunitate în caz de nevoie. O parte dintre ele au fost restaurate, printre cele mai remarcabile numărându-se cele din Viscri, Prejmer, Biertan, Valea Viilor, Bunesti, Criț sau Dîrjiu.

Dincolo de biserici, regiunea păstrează șarmul autentic al Transilvaniei de altă dată, cu grozavele case specific săsești, cu dealuri acoperite de mii și mii de flori sălbatice, cu cirezi de vaci și bivoli, cu meșteșuguri tradiționale și cu o gastronomie multiculturală absolut delicioasă! Ei bine, dacă francezii se laudă cu ''la douceur de vivre'', iar italienii au inventat ''dolce vita'', e musai de brevetat și ''tihna de Transilvania''!

Regiunea bisericilor fortificate din Transilvania

Amintirile noastre

Tură slow-travel pe Via Transilvanica 27 Nov - 1 Dec
Tură slow-travel pe Via Transilvanica 27 Nov - 1 Dec
Tură slow-travel pe Via Transilvanica 27 Nov - 1 Dec
Tură slow-travel pe Via Transilvanica 27 Nov - 1 Dec
Tură slow-travel pe Via Transilvanica 27 Nov - 1 Dec
Tură slow-travel pe Via Transilvanica 27 Nov - 1 Dec
Tură slow-travel pe Via Transilvanica 27 Nov - 1 Dec
Tură slow-travel pe Via Transilvanica 27 Nov - 1 Dec
Tură slow-travel pe Via Transilvanica 27 Nov - 1 Dec
Tură slow-travel pe Via Transilvanica 27 Nov - 1 Dec
Tură slow-travel pe Via Transilvanica 27 Nov - 1 Dec
Tură slow-travel pe Via Transilvanica 27 Nov - 1 Dec