You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Aurorele boreale = (Luminile Nordului) sunt poate cel mai spectaculos fenomen al naturii, prin care nori de lumină capătă culori și forme inedite, în nuanțe de verde, violet sau albastru. Vizibile dincolo de Cercul Polar și musai de trăit măcar o dată în viață, căci imposibil de descris în cuvinte. Magie pură!

Authentrip = o călătorie pe care nu o găsești pe Facebook sau Instagram, o înșiruire de experiențe memorabile și fără filtre, descoperind specificul autentic al locurilor vizitate, în contact direct cu cultura locală și departe de turismul de masă. E despre oameni și locuri, senzații și arome, imagini și povești. Un Authentrip se croiește împreună cu fiecare călător, după propriile sale dorințe, iar apoi se trăiește prin toți porii. Poate da dependență!

Călător = un pasionat de călătorii, dornic să descopere lumea și să învețe lucruri noi, sociabil prin definiție, curios și respectuos deopotrivă

Călătorie = un periplu itinerant, care permite vizitarea mai multor regiuni dintr-o destinație, descoperindu-i diversele fațete și trăind experiențe variate, demne de a fi povestite celor dragi. Poate fi planificată din timp sau ad hoc, în grupuri de prieteni, în familie, alături de colegi sau în cuplu, dar mereu în compania celor cărora le plac poveștile.

Ghid local = veritabil pasionat al locurilor pe care le prezintă, este extrem de util în reușita oricărei vizite sau excursii, ajutându-te să înțelegi mult dincolo de ceea ce vezi. Cu atât mai mult într-o cultură diferită de a ta. Aleși cu atenție, ghizii au și rolul de a-ți facilita adaptarea la respectiva destinație.

Laponia = acel tărâm plin de magie la care visezi încă de mic, ce îți amintește de Moș Crăciun și de copilărie. Ținutul renilor și al aurorelor boreale, al câinilor husky și al zăpezii cât cuprinde! Se întinde dincolo de Cercul Polar, în principal în Finlanda și Suedia, iar pe o arie restrânsă în Norvegia și Rusia.

Localnici = fie gazde sau ghizi, șoferi sau parteneri locali, sunt cei care contribuie în mod esențial la reușita unui Authentrip.  Căci ce altă manieră mai bună de a descoperi un loc, dacă nu printre oamenii locului!

Prodvonista = responsabilul fiecărui vagon al trenurilor rusești, inclusiv pe Transsiberian. Un fel de ’’controlor’’, de regulă o doamnă autoritară, care de regulă zâmbește rar... te întâmpină pe peron înainte de urcarea în tren, verifică biletele și documentele de identitate, iar apoi repartizează așternuturile pentru fiecare cușetă. Este persoana căreia te adresezi pentru orice problemă la bord, dar și cea de la care poți cere căni speciale pentru prepararea un ceai rusesc la samovar!

Slow travel = călătoriile în tihnă, cu rol de cunoaștere și autocunoaștere, cu timp suficient pentru poze, gânduri, oameni și clipe. Călătorii în care se preferă mijloacele de transport prietenoase cu mediul, mâncarea locală și concentrarea pe o regiune geografică restrânsă. Pentru că less is better!

Specialist AuthenTrip = un călător ca și tine, deja umblat prin locurile pe care vrei să le descoperi și mare pasionat al respectivei destinații. Povestitor prin definiție, are rolul de a te asculta, ghida și de a-ți organiza întreaga călătorie, până în cel mai mic detaliu. Cunoaște secrete, oferă ponturi și îți vorbește din proprie experiență. E omul pe care te poți baza înainte, în timpul și după călătorie.