You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Islanda se află departe de forfota marilor țări europene. Un paradis terestru presărat de cascade impunătoare, fiorduri magnifice și plaje cu nisip negru de origine vulcanică, completate de fauna specifică zonei nordice, începând de la faimoșii “puffin” până la dansul balenelor în apropierea țărmului islandic.

Cunoscută sub denumirea de țara focului și a gheții, unde vulcanii jucăuși, gheizerele fierbiți și apele termale poziționează Islanda în clasamentul celor mai idilice destinații din Europa, dar și ghețarii impresionați ce acoperă mai mult teritoriu decât în toată Europa continentală. De asemenea, Islanda este tărâmul luminii și al întunericului. Zilele de vară sunt cuprinse de o lumină constantă în opoziție cu zilele întunecate de iarnă cu doar câteva ore de lumină.

Culturile adânc înrădăcinate și extinse dau naștere la o mulțime de legende, ce au la bază un mesaj comun: respectarea și protejarea naturii. Din aceste legende s-au format multe figuri mitice. Nu degeaba se spune că pășim pe un adevarat meleag al trolilor și al elfilor...

Din experiența AuthenTrip, Islanda rămâne un loc ce nu trebuie ratat, o destinație ca nicicare alta. Aș putea spune o insulă paradisiacă, evidențiată prin frumusețea naturii ce te ține captiv în firul unor legende ieșite din comun, întregit de activitățile și experiențele inimitabile ale Islandei.

Photo credit: Snorri Thor Tryggvason/ Visit Iceland

Circuit self drive în Islanda : Golden Circle, Peninsula Reykjanes și coasta sudică

Wildlife watching Circuite self drive
Grupuri de prieteni În cuplu

  • 10 zile
  • de la 1990 eur/pers