You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Povestea Authentrip

Am creat AuthenTrip în 2019, ca o continuare a unei lungi povești personale și profesionale. Povestea pasiunii pentru călătorii și a unei permanente dorințe de a descoperi lumea așa cum este, mereu suprinzătoare și fascinantă!

O poveste începută din copilărie, prin romanele lui Jules Vernes și Marc Twain… apoi prin studii de turism atât în România cât și în Franța… pentru ca în 2011 să descopăr un concept de călătorii ce avea să-mi schimbe viața. Ajungeam atunci în echipa unui turoperator francez, unde aflam pentru prima dată despre călătoriile responsabile și cu sens, bazate pe experiențe autentice personalizate.
Un concept opus turismului de masă și superficialității, adresat celor care vor să călătorească cât mai aproape de realitățile țării vizitate și în deplin respect față de aceasta. Călătorii memorabile, prin care descoperi cu adevărat o destinație, învățând lucruri noi și experimentând personal activități și tradiții, arome și senzații, oameni și locuri. Călătorii unicat, construite împreună cu fiecare client în parte și 100% adaptate propriilor sale dorințe!

Au urmat 9 ani petrecuți alături de La Route des Voyages, veritabil specialist francez în organizarea de călătorii personalizate. O aventură umană și profesională extraordinară, cu zeci de expediții în destinații dintre cele mai variate și cu sute de călătorii create pentru clienții francezi.

Iar după toată experiența internațională, a venit vremea să aduc acest concept și la noi în țară, dornic să-mi împartășesc pasiunea alături de fiecare iubitor de călătorii din România.

Sunt bucuros să te cunosc, călătorule! Așa că hai să descoperim lumea împreună!

Ciprian Sîrbu,
călător la job și-n timpul liber

Conceptul AuthenTrip

Construim împreună cu tine, călătorii autentice private, 100% personalizate!

4 motive să călătorești cu noi

 • Super specializare pe destinații

  Propunem doar destinații care ne pasionează și pe care le cunoaștem foarte bine. Destinații pe care le-am descoperit noi înșine prin numeroase călătorii profesionale sau personale, în unele dintre ele având chiar șansa să trăim. Destinații în care ne deplasăm periodic pentru a afla noi regiuni, a cunoaște noi parteneri și a testa fiecare experiență turistică. Altfel spus, tot ceea ce îți propunem, noi am testat deja!

 • Un contact personalizat

  Un specialist AuthenTrip îți va fi unic interlocutor de la primul contact și până la feedbackul de la întoarcerea din călătorie. Acesta te va asculta pentru a-ți cunoaște așteptările, apoi te va ghida pas cu pas în elaborarea unui program personalizat, care să-ți corespundă din toate punctele de vedere. O interacțiune personală repetată, al cărei rezultat va fi realizarea unei călătorii unice, fix așa cum ai visat-o!

 • Parteneri locali în fiecare destinație

  Colaborăm în direct cu parteneri locali din fiecare destinație, fără intermediari. Parteneri profesioniști pe care îi cunoaștem personal și cu care avem o relație de durată. Dincolo de a ne ține mereu la curent cu cele mai noi produse și servicii turistice, aceștia ne oferă tarife avantajoase, negociate periodic. În plus, vei avea mereu un contact disponibil 24/7 pentru asistență. Practic, deși călătorești privat, nu vei fi niciodată singur în caz de nevoie.

 • Călătorii autentice și responsabile, nu vacanțe

  Călătorind cu AuthenTrip alegi să fii călător, nu simplu turist… să trăiești experiențe autentice fiind actorul propriei călătorii, nu doar să bifezi locuri… să preferi căzări locale selectate cu atenție, nu lanțuri hoteliere all-inclusive… să interacționezi în mod real cu localnicii, nu superficial într-un resort… să descoperi și să înveți lucruri noi, fără a fi indiferent sau ignorant… să lași în urma ta doar urma pașilor, respectând natura și culturile locale.

Echipa Authentrip

Ciprian SÎRBU

Specialist Scandinavia, Rusia, Cuba, Armenia și Mexic

După studii în turism, atât în România cât și în Franța, ajungeam în 2011 să fac parte din echipa unei agenții de turism franceze, specializate în organizarea de călătorii individuale autentice, 100% personalizate și în spiritul turismului durabil.

Iar de atunci, continui să cutreier lumea și să o împărtășesc clienților mei, mereu autentic, memorabil și off the beaten track. Scandinavia de la un capăt la celălalt, trecând prin fjordurile Norvegiei, depășind Cercul Polar și trăind magia aurorelor boreale din Laponia... Rusia cea mereu fascinantă și misterioasă, traversând-o la bordul legendarului Transsiberian până dincolo de apele marelui Baikal... Armenia cu a sa veche civilizație, prea puțin cunoscută, și cu a sa gastronomie de-a dreptul divină!... Cuba de-a lungul și de-a latul, de la plajele paradisiace ale Caraibilor la sălbaticii munți Siera Maestra... turul suprinzătoarelor Țări Baltice și fabuloasa experință a descoperirii Insulelor Feroe!

Iar din 2019 pot să le împărtășesc această pasiune și clienților români, în cadrul AuthenTrip!

Alexia BOTOREA

Specialist SUA și Rusia

Studentă la Facultatea de Litere, cu o mare pasiune pentru călătorit și pentru limbile străine.

În timpul facultății am reușit să combin studiile cu pasiunea de a vedea locuri noi. Am fost plecată de două ori in Rusia cu bursă Erasmus+ și o dată în Turcia cu un program de voluntariat. De asemenea, după primul an de facultate am reușit să ajung în Statele Unite ale Americii cu programul studențesc Work and Travel.

Am rămas plăcut impresionată de măreția istoriei rusești, în special de palatele și muzeele din Moscova și Sankt Petersburg. Am fost fascinată de gastronomia turcească și de peisajele superbe din Capadocia, descoperind oameni care combină cu ușurință stilul de viață european cu cel musulman. Cea mai lungă călătorie este cea în SUA unde am locuit pe o insulă înconjurată de o natură superbă și cu mulți locuitori mai mult decât prietenoși.

Ajunsă în echipa AuthenTrip în 2019, îmi doresc ca lista călătoriilor și a experiențelor să devină cât mai lungă!