You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Cu ce carte, film și cântec ai asocia ultima călătorie?

Tare faină întrebarea asta! Hmm… o să râzi, dar ultima călătorie fiind în Laponia, o voi asocia cu o carte de copii. O cărticică a cărei titlu este O dorință de Crăciun și care aparține scriitoarei nordice Lori Evert. Povestea e scurtă și descrie călătoria unei fetițe pentru a-l întâlni pe Moș Crăciun, dar fotografiile din carte redau cu adevărat peisajele și magia Laponiei. Practic visezi cu ochii deschiși! 

Apropo, iarna trecută chiar am oferit cărticica unui puști simpatic, pe nume Tudor, care e un mic explorator în devenire! 🙂 

În materie de film, aș alege Näkkällä, chiar dacă probabil nu-ți spune mare lucru. Filmul spune povestea adevărată a prieteniei dintre un jurnalist elvețian și un bătrân de origine Saami, și dezvăluie viața acestei comunități prea puțin cunoscute. În plus, totul se petrece într-o regiune autentică a Laponiei, una foarte dragă nouă, în care am fost de 3 ori și pe care o promovăm la AuthenTrip.

Cât despre cântec, aș alege „Only Time” de la Enya. Știu că e irlandeză, dar vibe-ul piesei chiar se potrivește cu trăirile pe care ți le oferă peisajele din Laponia. 

Vezi articolul complet pe CĂRTUREȘTI.RO