You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Știți vorba aceea: dacă îți dorești ceva cu adevărat se va îndeplini? Ce mi-am dorit eu? Foarte multe, însă pe lista mea mai era trecut de mult timp într-un colțișor, să ajung în SUA. 

Pentru o persoană care nu a fost cu avionul niciodată, un zbor către Statele Unite poate fi puțin înfricoșător, însă am ajuns cu bine în New York, după lungi ore de zbor. Din autobuzul care m-a dus către autogară am văzut pentru prima oară zgârie-nori și aglomerație. Am rămas cu gura căscată! Am trecut și pe lângă Times Square, am văzut clădiri imense, multe reclame, multe magazine și mulți oameni de toate naționalitățile foarte grăbiți. Copleșitor de-a dreptul!

Ajunsă în Chincoteague Island, experiența americană a început!

Despre vara petrecută acolo cu programul Work and Travel vă pot spune că a fost una de neuitat. Am stat într-o casă împreună cu colegi și colege din Israel, Kazahstan și Ucraina iar la serviciu am lucrat și cu câteva doamne americane. Deși postul de ospătar a fost mai mult decât solicitant, interacțiunea cu oamenii făcea ca fiecare zi să fie o nouă aventură, o nouă oportunitate de a învăța ceva nou dar și de a descoperi modul de viață al americanilor.

Ce vă pot spune despre aceștia este faptul că sunt niște oameni mult mai relaxați decât noi și mult mai binevoitori. Rar vei întâlni angajați care să nu te întrebe „How are you?”, să poarte un small talk și să îți zâmbească (deși probabil nu are starea necesară pentru a face aceste gesturi). Lumea te respectă și este foarte amabilă - uneori prea mult, devenind puțin incomodă (dar mai bine așa decât să fii ignorat!)… La acest capitol, noi românii avem ce învăța: să fii drăguț cu ceilalți nu e chiar așa de greu la urma urmelor! 

Pot spune că am avut norocul de a întâlni oameni minunați și de a avea clienți foarte diverși: de la familii tipice americane, la mexicani și chiar comunități asemănătoare celor Amish; de la tineri agitați sau care citeau retrași într-un colț, până la doamne mai în vârsta care aveau tradiția de a veni, o dată pe săptămână să ia cina la noi la restaurant și domni care luau zilnic micul dejun la aceeași oră (restaurantul era foarte cunoscut pentru micul dejun copios).

În încheiere, aș dori să vă spun cel mai frumos gest pe care niște clienți l-au făcut pentru mine: aceștia au cinat o singură dată la noi, iar a doua zi au venit cu câțiva quarters (0,25$ - sunt 50 de modele, reprezentând fiecare stat) pe care i-au adus special pentru mine, deoarece le-am povestit despre colecția mea de monede americane. Cuplul nu avusese intenția de a lua prânzul, ci doar trecuse pe la restaurant înainte de a pleca acasă, pentru a-mi aduce mie acest cadou.

Mai jos am adunat câteva poze din Chincoteague și Assateague Island.

Pentru cei care vor să ajungă pe Coasta de Vest, nu departe de Washington, în Virginia, se află această insulă Chincoteague unde se găsesc hoteluri, restaurante și diferite magazine. Assateague este foarte aproape, fiind o rezervație naturală recunoscută pentru fauna sa variată, mai ales pentru poneii sălbatici. 

Printre activitățile de petrecere a timpului liber, ar fi plimbările cu bicicleta până la ocean, excursiile cu barca, micile drumeții prin rezervație, relaxatul pe plajă (printre pescăruși), sau pur și simplu, o baie în ocean. 

În Chincoteague veți găsi mici restaurante care servesc mâncare în stil american, gelaterii foarte bune (cea mai bună înghețată pe care am mâncat-o a fost acolo), mici magazine artizanale, dar și terenuri de golf.