You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Efectuat pe un eșantion reprezentativ de 551 de respondenți, sondajul lansat de Authentrip, în colaborare cu agenția Romania Photo Tours, a avut ca obiectiv măsurarea intențiilor de călătorie pentru anul 2020, în contextul pandemiei actuale.

Conform răspunsurilor primite, anul 2020 pare să fie “anul României”, mai exact al turismului intern, pentru un plus de încredere și de siguranță. Există însă și români care plănuiesc călătorii în străinătate, 80% dintre aceștia alegând țări din Europa, cele mai apreciate destinații fiind cele balneare din jurul Mediteranei: Grecia, Spania, Croația, Muntenegru, Turcia sau Italia.

Cum arată harta destinațiilor exotice din perspectiva călătoriilor?
Pentru perioada în care călătoriile vor fi din nou posibile în întreaga lume, iar restricțiile vor dispărea, un segment reprezentativ de respondenți continuă să viseze la destinații exotice și la vacanțe relaxante pe alte continente. Dintre românii care au participat la studiul Authentrip, 30% au în vedere Asia (în special Thailanda, Japonia și Rusia), 12% ar rezerva o călătorie în America Latină (Mexic, Cuba sau Argentina), 8% ar opta pentru America de Nord (USA și Canada), în vreme ce 6% visează la destinații din Africa (Africa de Sud, Maroc și Tanzania).
Găsești articolul complet pe Wall-Street.ro , dar și pe PRwave.ro