You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

IDEE DE CĂLĂTORIE 100% PERSONALIZABILĂ

Să te regăsești în atmosfera magică a nopții polare și să rămâi cu gura căscată de uimire la vederea aurorei boreale… să atingi Capul Nord la bordul vaporului de legendă al Norvegiei, apoi să pescuiești crabi regali la capătul lumii… ei bine iată o veritabilă călătorie de excepție!

O experiență rară, de trăit o dată în viață!

Photo credit: Stian Klo / Hurtigruten

Derulându-se în totalitate dincolo de Cercul Polar, această călătorie va debuta în drăguțul oraș Tromso. Mai întâi vei descoperi capitala Norvegiei de Nord, cu al său patrimoniu cultural și cu o viață artistică foarte efervescentă.

Photo credit: Daniel Vogel / Unsplash

Ocazia de a admira centrul-vechi cu numeroase case tradiționale din lemn, de a vizita remarcabila Catedrală Arctică sau centrul Polaria, un muzeu acvatic celebru ce adăpostește diferite specii marine specifice regiunii.

Photo credit: Sharon Ang / Pixabay

În plus, împrejurimile orașului Tromso constituie un cadru ideal pentru practicarea activităților specifice iernii, precum ieșire cu snowmobilul, plimbări cu sania trasă de câini husky, drumețiile cu rachete de zăpadă, etc…

Mai apoi, vei porni în căutarea aurorelor boreale alături de un ghid-fotograf profesional. Imaginează-ți un tablou de iarnă autentică, cu fjorduri, păduri, munți și zăpadă, peste care dansează misterios aceste minuni ale naturii. Apar dintr-odată, apoi dispar brusc… dar apar din nou, parcă și mai supranaturale!

Photo credit: John Huang / Pixabay

Cănd verzi, cănd violet sau albastre, aurorele boreale sunt o experiență imposibil de descris. Momente de bucurie pură și de magie, pe care le vei purta în amintire întreaga viață!

Povestea ta de iarnă va continua la bordul Expressului de Coastă, acel vapor legendar care face zilnic legătura între diverse orașele și sate de pe coasta norvegiană, de la Bergen și până la Kirkenes.

Photo credit: Pascal Debrunner / Unsplash

Instalat confortabil într-o cabină exterioară, vei petrece o zi și două nopți de croazieră, admirând spectacolul peisajelor arctice și viața din micile porturi izolate. Apoi marele moment în care vei păși la Capul de Nord, copleșit fiind în fața imensității Ocenului Arctic.

Photo credit: Alexandra von Gutthenbach-Lindau / Pixabay

Ultima etapă a călătoriei te va aduce la Kirkenes, ultimul port al Expressului de Coastă și capătul oriental al Norvegiei, la doi pași de granița cu Rusia. Un colț de lume unde vei putea să experimentezi pescuitul de crabi regali! Însoțit de un ghid anglofon și așezat pe o sanie trasă de snowmobil, vei străbate întinderile de zăpadă pentru a găsi cele mai bune locuri pentru pescuitul la copcă. Iar după pescuit, toată lumea la masă!

Photo credit: Michelle Maria / Pixabay

Iar pentru a marca cum se cuvine această călătorie memorabilă, ultima noapte din Norvegia o vei petrece într-un iglu din lemn, foarte cosy și amplasat în natură. Încă o ocazie pentru a admira cerul arctic și ale sale magice aurore boreale...

Buget

 • cazarea în hotel superior (4*), într-o cameră dublă, pentru o durată de 3 nopți, cu mic dejun; hotelul propune gratuit o cină lejeră sub formă de bufet (18h-21h), o pauză dulce după-amiaza (16h-18h), precum și fructe, cafea/ceai pe toata durata zilei;  
 • cazarea într-un iglou privat din lemn și sticlă, cosy și design, pe durata unei nopți, cu demi-pensiune;
 • excursia pentru observarea aurorele boreale (grup de max 14 pers), incluzând transportul cu microbuz, ghid fotograf anglofon, echipament termic, trepied, frontală, băuturi calde și snack, fotografii profesionale din excursie (durată: 7-10h);
 • excursia cu sania trasă de câini husky, incluzând transportul dus-întors din oraș, echipament termic, plimbare cu sania (2 persoane/atelaj, 1 pilot și un pasager), băuturi calde și snack (durată: 3h);
 • croaziera de 2 nopți și o zi la bordul Expresului de Coastă norvegian, într-o cabină dublă exterioară, cu mic-dejun;
 • excursia până la Capul Nord (organizată în grup de către Expresul de Coastă);
 • excursia de pescuit crab regal, incluzând echipament termic, transportul pe sanie trasă de snowmobile, ghid anglofon, masa pe bază de crab și băuturi calde;
 • cele 2 transferuri la Kirkenes, de la port la cazare și de la cazare la aeroport;
 • programul detaliat al călătoriei, inclusiv sugestii, recomandări și informații practice;
 • consultanța personalizată din partea unei specialist AuthenTrip, înainte, în timpul și după călătorie; 
 • asistența permanentă pe durata călătoriei
 • zborurile internaționale (pot fi rezervate suplimentar);
 • asigurarea medicală și asigurarea storno 
 • selectarea locurilor din avion
 • transportul dus-întors până la aeroportul din Belgrad (sau București);
 • transportul de la aeroport la cazare în Tromso (există transport în comun foarte practic);
 • mesele neincluse în program și băuturile
 • vizitele și activitățile neorganizate sau doar sugerate în program
 • cheltuielile personale

Cazări

Iglu cozy din lemn, în natură (Kirkenes)

Situat în plină natură și la câțiva kilometri de Kirkeness, acest iglu de lemn oferă mai mult decât o simplă cazare. Este vorba de o experiență autentică și originală care îmbină perfect atmosfera unui iglu și confortul modern! Colibele au fost proiectate de arhitecți iar detaliile lor sunt remarcabile: aer condiționat, încălzire prin pardoseală, gresie naturală, baie, fereastră cu vedere panoramică, fotoliu acoperit în piele de oaie, etc... Toate iglurile sunt prevăzute cu două paturi individuale.

Iglu cozy din lemn, în natură

Hotel superior bine situat ***sup (Tromso)

Situat în centrul orașului Tromso, acest hotel de confort superior dispune de o locație ideală pentru a descoperi împrejurimile. Camerele sale sunt confortabile și decorate într-un stil simplu și elegant, tipic scandinav. În același timp, clădirea dispune de o sală de fitness, de un jacuzzi pe acoperiș și o de o saună, amândouă cu o vedere panoramică asupra orașului. Printre avantajele acestui hotel se numără micul dejun bio cu fructe și băuturi calde la discreție pe tot parcursul zilei, o gustare și o cină lejeră, toate incluse în prețul cazării.

Hotel superior bine situat ***sup

Locuri

Kirkenes

Aflat la capătul unui fjord al Mării Barents, foarte aproape de frontiera cu Rusia, Kirkenes reprezintă practic capătul Norvegiei. Fără a beneficia de un șarm deosebit ca oraș, Kirkenes devine foarte interesant în sezonul de iarnă atunci când mediul arctic și izolarea crează condițiile optime practicării de activități specifice anotimpului: snowmobile, plimbări cu sania trasă de câini husky, ski nordic, rachete de zăpadă, vizita hotelului de gheață, etc… O experiență tipică regiunii Kirkenes este pescuitul crabului regal, impresionant prin dimensiuni! Kirkenes reprezintă și punctul terminus al Expresului de Coastă norvegian.

Kirkenes

Tromso

Capitală a Marelui Nord norvegian, Tromso reprezintă poarta de intrare în mediul arctic. Un oraș cultural și modern, construit între fjorduri, insule și munți înzăpeziți, fiind totodată și un important centru universitar. Deși aflat la o latitudine comparabilă cu Alaska sau cu nordul Siberiei, Tromso se bucură de un climat blând grație curentului oceanic Gulf Stream, cel care încălzește toată coastă nordică a Norvegiei. Dincolo de carismaticul său centru vechi cu clădiri elegante din lemn specific scandinave, orașul adăpostește câteva atracții de neratat: Catedrala Arctică, Acvariul Polaria și Muzeul Arctic. Iar pentru o experiență diferită, încercați berea artizanală de la Mack Briggery. Dincolo de arome, este cea mai nordică braserie din lume! Însă mai mult decât orașul în sine, Tromso este punctul de start pentru numeroase activități în natură, mai ales iarna: observarea belenelor și a orcilor, ieșiri cu vaporul pe fjorduri, plimbări cu sania trasă de câinii husky, expediții pe snowmobile, ski nordic și mai ales, observarea aurorelor boreale!

Tromso

Amintirile noastre

Aurore boreale și croazieră polară în Norvegia
Aurore boreale și croazieră polară în Norvegia
Aurore boreale și croazieră polară în Norvegia
Aurore boreale și croazieră polară în Norvegia
Aurore boreale și croazieră polară în Norvegia
Aurore boreale și croazieră polară în Norvegia
Aurore boreale și croazieră polară în Norvegia
Aurore boreale și croazieră polară în Norvegia
Aurore boreale și croazieră polară în Norvegia
Aurore boreale și croazieră polară în Norvegia
Aurore boreale și croazieră polară în Norvegia
Aurore boreale și croazieră polară în Norvegia