You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

IDEE DE CĂLĂTORIE 100% PERSONALIZABILĂ

Acest program nu mai este disponibil!

Mai mult decât o călătorie în inima Rusiei, o aventură umană! O epopee rusească la bordul celui mai faimos tren din lume: Transsiberianul! O veritabilă experiență once in a lifetime!

Photo credit: AuthenTrip

Această călătorie prin Rusia, până în Siberia, va începe cu două zile de acomodare în Moscova. Timp suficient pentru a admira principalelor comori ale orașului: Kremlinul, Piața Roșie, Teatrul Balșoi, Galeriile Tretiakov...

În plus, pentru a vă facilita acomodarea cu lumea rusească, veți fi cazați la o familie moscovită tare faină!

Photo credit: step-svetlana / Pixabay

Apoi veți lăsa în urmă capitala, la bordul unui tren de noapte către Kazan. O scurtă incursiune în Tatarstan, pe malul Volgăi și în plin Ținut al Tătarilor, pentru a descoperi una dintre cele mai frumoase orașe din Rusia.

Vă veți bucura de kremlinul din Kazan înscris în patrimoniul UNESCO, precum și de Moscheea Kul Sharif, cea mai mare din Europa și un simbol al religiei musulmane.

Photo credit: Igor Levitskiy / Pixabay

Călătoria va continua către Est, pînă la granița dintre Europa și Asia, în inima Munților Ural. O scurtă etapă va fi planificată în Ekaterinburg, oraș impresionant și interesant, a cărui istorie este strâns legată de sfârșitul dinastiei Romanov, ultimii țari ai Rusiei.

După pauza din Ekaterinburg, va fi timpul să urcați la bordul legendarului Transsiberian și să vă indreptați către Siberia! Un tărâm la care visează orice globetrotter și care fascinează prin incredibila sa diversitate!

Photo credit: AuthenTrip

Veți petrece două zile și două nopți în tren, profitând de varietatea de peisaje sălbatice pe care le veți traversa, deconectându-vă de ritmul alert al lumii moderne și având suficient timp pentru a citi, a sta la povești sau a medita. În plus, veți avea probabil parte de întâlniri inedite și memorabile, intrând în vorbă cu alți pasageri ai acestui tren legendar.

Photo credit: AuthenTrip

Veți ajunge astfel în celebrul orășel Irkutsk, în plină taiga siberiană și foarte aproape de cel mai mare lac din lume, impresionantul Baikal! Veți avea la dispoziție o zi în care să vă bucurați de farmecul acestui oraș parcă din altă epocă, cu parfum siberian și care adăpostește numeroase case tradiționale din lemn.

Photo credit: pila488 / Pixabay

Apoi veți continua la bordul unui 4x4 până pe insula Olkhon, cea mai mare de pe Baikal și singura locuită. Iar odată cazați într-o casă de oaspeți locală, start pentru 3 zile în mijlocul naturii, având sentimentul de a fi ajuns la capătul lumii și ajungând să întelegeți toată înțelepciunea unui vechi proverb siberian: „cel care n-a văzut Olkhonul, nu cunoaște paradisul!”.

Photo credit: AuthenTrip

Un cadru natural excepțional, ideal pentru drumeții și pentru practicarea altor activități în aer liber, în funcție de sezon. În program: o excursie privată off-road, traversând insula până la Capul Khoboi, unde veți avea parte de una dintre cele mai spectaculoase priveliști din viață!

Veți înțelege de ce localnicii spun ca doar turiștii consideră Baikalul un lac. Apoi, veți face și o ieșire cu barca pe această veritabilă mare siberiană.

Photo credit: AuthenTrip

Dar aventura nu e gata! Căci următoarea etapă a călătoriei vă va duce în Buriația, republică budistă a Rusiei de dincolo de Baikal. Veți călători din nou la bordul Transiberianului, gonind de-a lungul malului sudic al Baikalului până la Ulan-Ude, ultima etapă a călătoriei.

Photo credit: AuthenTrip

Aici veți avea parte de un ghid privat anglofon, alături de care veți vizita cel mai important templu budist din Rusia, ca mai apoi să luați prânzul la o familie de ruși pe rit vechi. O comunitate foarte puțin cunoscută, recunoscută pentru identitatea sa particulară și pentru tradiții ancestrale. Iar dacă ați fost deja în Delta Dunării, veți remarca asemările culturale cu Lipovenii de la noi. Căci da, vorbim despre aceeași pagină din istoria Rusiei. 

Photo credit: AuthenTrip

Ei bine, taman acolo în Siberia Orientală, pe malul estic al lacului Baikal, se va încheia memorabila voastră călătorie în Rusia…

Buget

 • zborul intern Ulan Ude - Moscova, cu compania Siberia Airlines, pentru 2 adulti;
 • taxele aeriene pentru zborul intern; 
 • un bagaj de cală/pasager pentru zborul intern (in limita a 23 kg);
 • toate transferurile de la aeroport/gară la cazări și vice-versa, în sistem privat; 
 • cazarea la o familie din centrul Moscovei, într-o cameră dublă, pentru 3 nopți, cu mic-dejun;
 • cazarea în hoteluri confortabile (echivalent 3***) și bine situate, într-o cameră dublă, pentru o durată de 6 nopți, cu mic-dejun;
 • cazarea într-o casă de oaspeți rustică, într-o cameră dublă, pentru o durată de 3 nopți, cu demi-pensiune;
 • biletele pentru trenurile de noapte Moscova/Kazan și Kazan/Ekaterinburg, la clasa a 2a (compartiment cu 4 cușete);
 • biletele pentru Transsiberian (trenul nr 2 - Rossiya) din Ekaterinburg la Irkutsk (2 zile / 3 nopți la bord) și din Irkoutsk la Ulan-Ude (1 zi), la clasa a 2a (compartiment cu 4 cușete) ;
 • o zi ghidată în Moscova, cu ghid privat anglofon, incluzând turul pietonal al zonei centrale și vizita Kremlinului); 
 • o jumătate de zi ghidată la Moscova, cu ghid privat anglofon, incluzând vizita metroului și a unei piețe de produse alimentare;
 • o jumătate de zi ghidată la Kazan, cu ghid privat anglofon, incluzând turul zonei centrale;
 • o jumătate de zi ghidată la Ekaterinburg, cu ghid privat anglofon, incluzând turul zonei centrale;
 • o jumătate de zi ghidată la Irkutsk, cu ghid privat anglofon, incluzând turul zonei centrale;
 • transferul privat 4x4, dus-întors dintre Irkutsk și Insula Olkhon, cu șofer-ghid anglofon;
 • excursia off-road privată, pe insula Olkhon, cu șofer-ghid anglophon, picnic inclus;
 • excursia cu vaporul pe lacul Baikal;
 • o zi ghidată în Bouriația, cu ghid privat anglofon, mașină și șofer, incluzând vizita templului budist Datsan Ivolginsky, vizita orașului Ulan-Ude și prânzul tradițional la o familie de ruși ortodocși pe rit vechi; 
 • documentația și asistența pentru obținerea vizei;
 • consultanța personalizată din partea unei specialist AuthenTrip, înainte, în timpul și după călătorie; 
 • asistența permanentă a corespondenților noștri locali (anglofonă/francofonă)
 • zborurile internaționale (pot fi rezervate suplimentar);
 • viza turistică pentru Rusia
 • asigurarea medicală și asigurarea storno 
 • selectarea locurilor din avion
 • băuturile și mesele neincluse în program
 • vizitele și activitățile neorganizate sau doar sugerate în program
 • cheltuielile personale

Cazări

La Dna Lubov (Moscova)

La doamna Lubov veți simți cu adevărat cum este viața la Moscova, apartamentul acesteia fiind situat chiar în centrul capitalei (aprox. 15 minute de mers pe jos de Piața Roșie sau la o stație de metro de distanță).

Împreună cu soțul ei, aceștia sunt doi geologi la pensie care vă vor întâmpina călduros în engleză și veți descoperi cu ajutorul lor viața cotidiană a moscoviților. O experiență umană și atașantă, avănd sentimentul unei vizite la rude.

Cele două camere sunt confortabile și destul de mari, cu o canapea extensibilă în fiecare, cu televizor și mobilă din lemn masiv. Priveliștea de la balcon este una frumoasă, în vreme ce baia modernă este una comună, împărțind-o cu gazdele. Micul dejun vă este pregătit de Dna Lubov, mereu dornică să va răsfețe!

La Dna Lubov

Hotel confortabil lângă kremlin *** (Kazan)

Situat în inima orașului, la doi pași de kremlin, acest hotel este un punct de plecare ideal pentru a descoperi Kazanul. Cazarea oferă un bun nivel de confort, cu camere decorate în stil clasic și cu dotări variate (internet wifi, televizor plat, mini-bar, aer condiționat, etc...). Hotelul dispune de un restaurant cu o bucătărie ce combină specialitățile rusești cu cele italienești.

Hotel confortabil lângă kremlin ***

Hotel superior în centrul orașului **** (Ekaterinburg)

Situat în centrul orașului, la doar 5 minute de mers pe jos de Catedrala Spas Na Krovi și chiar în fața Parcului Kharitonov, acest hotel constituie un bun punct de pornire în vizitarea Ekaterinburgului. Clasificată cu 4****, clădirea oferă un nivel superior de confort, fără a dispune însă de un farmec ieșit din comun (hotel mai degrabă business). Camerele sunt spațioase și confortabile, iar paturile dispun de saltele de calitate. În plus, printre dotări regăsim aerul condiționat, mini-barul, televizoruil cu canale prin satelit, conexiunea wifi gratuită, etc… Hotelul dispune de asemenea de un bar situat lângă recepție, precum și de un restaurant.

Hotel superior în centrul orașului ****

Hotel confortabil în Irkutsk *** (Irkutsk)

Situat într-o zonă liniștită pe malul râului Angara, la 30 de minute de mers pe jos de centrul orașului, acest hotel oferă o cazare de calitate. Imaginea exterioară aduce aminte de o cabană montană, în timp ce interiorul acesteia este amenajat în stil clasic, cu bun gust. Camerele sunt confortabile și dispun de dotări precum wifi, climă, televizor cu plasmă și minibar. Cele două restaurante ale hotelului oferă preparate rusești și chinezești. În plus, există și un mic bar. Mai mult decât atât, hotelul dispune de un centru spa dotat cu piscină interioară, saună și servicii de masaj.

Hotel confortabil în Irkutsk ***

Casă de oaspeți rustică pe insula Olkhon ** (Lacul Baikal)

Situată în satul Khuzir pe insula Olkhon, această casă de oaspeți oferă un bun nivel de confort într-o atmosferă rustică. Construită din lemn, clădirea dispune de camere cu baie privată, televizor, mini-frigider și conexiune wifi. Mâncarea servită este preparată în casă, de multe ori pe bază de pește proaspăt pescuit din lac. Gazdele nu vorbesc decât limba rusă, cu câteva noțiuni de engleză (ca mai peste tot în această regiune).

Casă de oaspeți rustică pe insula Olkhon **

Hotel standard în plin centru *** (Buriația)

Situat la câteva minute de statuia cu Capul lui Lenin și de piața centrală din Ulan-Ude, acest hotel are avantajul de a fi unul liniștit, situat pe o străduță pietonală. O clădire cu nivel bun de confort, o atmosferă cu tentă sovietică dar cu un foarte bun raport calitate/preț/amplasament. Camerele dispun de climă, televizor cu canele prin satelit, mini-bar și conexiune wifi. Hotelul dispune și de un restaurant unde puteți servi masa.

Hotel standard în plin centru ***

Locuri

Moscova

„La Moscova, la Moscova, la Moscova!” - precum spunea Irina a lui Cehov. Celebra capitală a Rusiei vă va uimi cu farmecul ei și cu siguranță veți rămâne impresionați de istoria și măreția acesteia. De la Piața Roșie și până la ultramodernul Moscow City, fiecare colț vă va oferi un fragment de poveste. Nu trebuie să plecați din acest oraș până nu vizitați GUM-ul de unde puteți savura autenica înghețată rusească „plombir”, Kremlinul și nu în ultimul rând să vă fotografiați lăngă simbolul rusesc, catedrala Vasile Blajinul, renumită pentru arhitectura și aspectul său de turtă dulce. Pentru iubitorii de parcuri și palate, Tsaritsyno, Kolomenskoye și Kuskovo, reprezintă alegeri perfecte, locuri superbe de vizitat în orice moment al anului. Dacă vă aflați în weekend, puteți profita de parcul și kremlinul Izmailovo, unde se află piața de suveniruri, blănuri, mâncare rusească, etc… Un „must see” îl reprezintă metroul moscovit, mai ales linia „Bolshaya Koltsevaya” - prima linie de metro din țară și un adevărat muzeu subteran!

Moscova

Kazan

Capitală a Republicii Tatarstan, denumit și Istanbulul de pe Volga, Kazan este locul unde musulmanii și creștinii locuiesc în pace și armonie. Arhitectura în stiluri total diferite a lăcașelor de cult și bucătăria tătară cu multe preparate din carne, cu siguranță vă vor impresiona. Pentru iubitorii de dulce, chak-chakul trebuie neaparat încercat! Cu adevărat o plăcere este să te plimbi pe strada Bauman din centrul oraşului. Zona este împânzită de magazine şi cafenele care te îmbie să le treci pragul. Cele mai renumite locuri de vizitat sunt Kremlinul care datează din secolul al XVI-le, Moscheea Kul Sharif - cea mai mare din Europa, coloratul Templu al Tuturor Religiilor și Centrul Familial din Kazan - clădire în formă de bol, decorat cu sculpturi în formă de dragon - „zilan”, personaj epic și simbol al orașului. Al treilea cel mai vizitat oraș din Rusia și veritabil oraș multicultural, Kazanul trebuie să fie nelipist de pe lista voastră!

Kazan

Ekaterinburg

Localizat la răscrucea dintre Europa și Asia, „capitala Uralilor” este al treilea oraș ca mărime din Rusia și impresionează prin cultura și romantismul său. Pentru iubitorii de arhitectură, casa Sevastyanov cu ornamentele sale inedite reprezintă punctul ideal de pornire în descoperirea orașului, iar pentru cei pasionați de istorie și artă, 60 de muzee și galerii vă stau la dispoziție. Pentru o privire panoramică de excepție, zgârie-norul Vyotsky oferă prilejul de a admira Ekaterinburgul de la înălțime. Dar tot acest oraș a marcat și o pagină sângeroasă a istoriei, cea a asasinării Romanovilor - ultimii țari ai Rusiei. Alte idei de petrecere a timpului ar fi o plimbare pe strada Vayner, vizitarea vechilor biserici Spas na Krovi și Biserica Ascensiunii, etc… iar pentru doamne, nu ratați magazinele locale de bijuterii! Acestea sunt create de pricepuți meșteri locali, din pietre prețioase extrase din Munții Ural.

Ekaterinburg

Irkutsk

Numit și Capitala Siberiei Estice, Irkutsk este cea mai celebră stație de pe ruta legendarului Transsiberian. Un oraș situat în plină tundră și la doar 70 de km de marele lac Baikal, acesta este un centru universitar cu șarm de provincie, a cărui arhitectură tipic siberiană adăpostește numeroase case tradiționale din lemn. Pentru iubitorii de ambarcațiuni, aici se găsește una dintre cele mai mari spărgătoare de gheață, celebrul Angara (astăzi muzeu). Tot Angara se numește și râul ce traversează orașul, singurul care izvorăște din apele Baikalului. De altfel, Irkutsk reprezintă punctul de plecare pentru a descoperi regiunea de vest a Baikalului.

Irkutsk

Lacul Baikal

Cel mai mare, cel mai adânc și cel mai vechi lac din lume, Baikalul este o adevărată minune a planetei! Mult mai mult decât un simplu lac, un univers natural unic ce numără în jur de 800 de specii de animale și peste 245 specii de plante. Printre acestea, două simboluri aparte, ambele fiind specii endemice: Nerpa (focă de apă dulce) și omul (pește foarte popular și delicios!). Peisajele de pe malurile Baikalului sunt incredibil de variate: când faleze abrupte, când plaje cu nisip fin, când păduri de conifere sau porțiuni de stepă. O imensă întindere de apă pe care cel mai bine o admiri în capătul insulei Olkhon, la Cap Koboi. Iar cine are ocazia să vadă Baikalul iarna, nu îl va uita niciodată! Căci marea de apă îngheață la suprafață și poate fi traversată cu mașina, gheața fiind translucidă și dând rău de înalțime! Iar peisajele create, pur și simplu ireale! Încă un detaliu fascinant despre Baikal: pe malul său estic locuiesc ortodocși, pe partea vestică budiști, iar pe insula Olkhon șamaniști. Practic, o îmbinare de credințe în jurul aceluiași lac, ceea ce-i conferă o latură de-a dreptul mistică.

Lacul Baikal

Buriația

Situată în Siberia Occidentală la granița cu Mongolia, Buriația este o republică atipică a Federației Ruse. Un inedit mix cultural, majoritatea buriaților fiind de origine mongolă, de credință budistă și de convingere comunistă. Plus că există încă numeroși șamani, adepți ai credinței în elementele naturii. Fără a fascina prin arhitectură, capitala Ulan-Ude este una dintre ștațiile celebre ale Transsiberianului. Dintre centrele de interes: opera, zona pietonală cu vechile case tradiționale din lemn, piața centrală cu celebra statuie înfățișând capul lui Lenin (cea mai mare din lume și motiv de mândrie locală). Regiunea adăpostește principalul templu budist din Rusia, Datsanul Ivolginsky, precum și câteva sate izolate de ortodocși ruși pe rit vechi. În plus, Buriația permite vizitarea lacului Baikal pe malul său estic, mult mai sălbatic și neturistic decât cel vestic. Pe parte de gastronomie, este evidentă influența mongolă, cu numeroase preparate pe bază de miel și oaie (ceaiul lui Gengis Khan poate fi o experiență «extremă» pentru cei cu stomacul sensibil), dar și specialități siberiene din pește, vânat sau chiar ren.

Buriația

Amintirile noastre

Călătorie cu Transsiberianul, din Moscova până la Lacul Baikal
Călătorie cu Transsiberianul, din Moscova până la Lacul Baikal
Călătorie cu Transsiberianul, din Moscova până la Lacul Baikal
Călătorie cu Transsiberianul, din Moscova până la Lacul Baikal
Călătorie cu Transsiberianul, din Moscova până la Lacul Baikal
Călătorie cu Transsiberianul, din Moscova până la Lacul Baikal
Călătorie cu Transsiberianul, din Moscova până la Lacul Baikal
Călătorie cu Transsiberianul, din Moscova până la Lacul Baikal
Călătorie cu Transsiberianul, din Moscova până la Lacul Baikal
Călătorie cu Transsiberianul, din Moscova până la Lacul Baikal
Călătorie cu Transsiberianul, din Moscova până la Lacul Baikal
Călătorie cu Transsiberianul, din Moscova până la Lacul Baikal