You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

IDEE DE CĂLĂTORIE 100% PERSONALIZABILĂ

Concepută pentru familiile cu copii, această călătorie oferă o experiență originală și inedită, într-unul dintre cele mai frumoase arhipelaguri din lume: Insulele Lofoten!

O escapadă dincolo de Cercul Polar pentru a observa balenele în habitatul lor natural, pentru a traversa fiordurile la bordul unei vapor legendar și pentru a profita pe deplin de o natură spectaculoasă și prezervată. Ei bine, iată imaginea unei super călătorii de familie în Norvegia!

Photo credit: Petr Šmerkl / Wikimedia commons

Un circuit self-drive care pornește din regiunea Harstad, acolo de unde veți prelua mașina. Veți traversa apoi arhipelagul Insulelor Vesteralen, cu ale lor peisaje superbe și variate. Un tărâm presărat cu fjorduri, golfuri, văi, râuri, lacuri și mlaștini.

Pe drum, veți putea să vizitați o familie Saami (comunitatea indigenă a Laponiei), să aflați despre cultura lor și despre turmele de reni de care se ocupă. Sau poate una dintre numeroasele ferme de acvacultură, pentru a vedea cum sunt crescuți somonii și păstrăvii arctici. Cazarea va fi într-un cottage tradițional privat, la o familie locală foarte simpatică, într-un cadru natural absolut superb!

Mai apoi, veți ajunge la extremitatea nordică a insulelor Vesteralen, de unde va începe aventura! După vizita educativă a muzeului dedicat balenelor, veți porni pe mare pentru a le observa în mediul lor natural! Un adevărat spectacol al naturii, ai cărui actori își fac apariția prin jeturi de apă țâșnind în aer.

Deodată căpitanul vaporului va striga „diving!”, semn că gigantul mărilor urmează să dispară din nou în străfunduri, nu înainte de a saluta lovind apa cu imensa-i coadă. O experiență memorabilă, once in a lifetime! Mai ales că totul se va desfășura alăuri de cercetători biologi norvegieni.

Photo credit: Daniele Zanoni

Odată descoperită regiunea Vesteralen, veți urca la bordul Expressului de Coastă norvegian, plutind lin spre Insulele Lofoten! O croazieră de câteva ore, în care veți traversa fjorduri spectaculoase și sălbatice, inclusiv celebrul Trollfjord, ajungând seara în micul port Svolvaer.

Vor urma 4 zile petrecute în inima arhipelagului Lofoten, probabil unul dintre cele mai frumoase locuri în care ați ajuns vreodată! Cazarea va fi într-un rorbu tradițional din lemn (cabane de pescari restaurate, mobilate și echipate integral), situat pe malul mării. Cozy, autentic și ideal pentru o familie!

Așadar 4 zile în care să puteți profita liberi de tot paradisul insulelor Lofoten: peisaje fabuloase, trasee de drumeție, plimbări cu caiacul, sate de pescari extrem de pitorești, vestigii vikinge, colonii de păsări marine, etc…

Și uite așa, se va încheia călătoria voastră de familie în Norvegia!

Buget

 • cazarea în hotel standard (3*), într-o cameră dublă + 2 paturi de copii, pentru o durată de 2 nopți, cu mic dejun;  
 • cazarea într-un cottage tradițional privat (din lemn și cu acoperiș vegetal), pentru o durată de 2 nopți, cu demi-pensiune;
 • cazarea într-un rorbu tradițional privat (veche cabană de pescuit lacustră, complet mobilată și echipată), cu vedere spre mare, pentru o durată de 3 nopți, cu mic-dejun, așternuturi, prosoape și taxă de curățenie incluse;  
 • cazarea într-un rorbu cosy (veche cabană de pescuit lacustră, complet mobilată și echipată), cu vedere spre mare, pentru o durată de 2 nopți, cu mic-dejun, așternuturi, prosoape și taxă de curățenie incluse;   
 • închirierea unei mașini de tip Volvo V40 (sau similar), pe o durată de 9 zile, cu kilometraj ilimitat, asigurare cu franșiză și taxe de aeroport;
 • excursia pentru observarea balenelor, incluzând vizita muzeului balenier, prezența unui ghid științific anglofon, ieșirea cu vaporul pe mare, băuturi calde și snack (durată 2-5h);
 • traversarea la bordul Expresului de Coastă norvegian, între Stockmarknes și Svolvaer (cu trecere prin Trollfjord), pentru 2 adulți, 2 copii sub 12 ani și o mașină (durată 3h15);
 • programul detaliat al călătoriei, inclusiv sugestii, recomandări și informații practice;
 • consultanța personalizată din partea unei specialist AuthenTrip, înainte, în timpul și după călătorie; 
 • asistența permanentă pe durata călătoriei
 • zborurile internaționale (pot fi rezervate suplimentar);
 • asigurarea medicală și asigurarea storno; 
 • selectarea locurilor din avion;
 • bagajele de cală pentru copii;
 • carburantul și serviciile opționale pentru mașina închiriată (GPS, asigurare full-cover, scaune pentru copii, etc...);
 • garanția necesară pentru mașina de închiriat (blocată pe cardul dvs de credi la preluarea mașinii și deblocată după restituire);
 • mesele neincluse în program și băuturile;
 • vizitele și activitățile neorganizate sau doar sugerate în program;
 • cheltuielile personale

Cazări

Hotel superior situat lângă port **** (Insulele Vesteralen)

Ideal situat în portul Harstad între mare și munți, acest hotel oferă o experiență specific scandinavă de calitate superioară. Camerele sale sunt confortabile, bine dotate (internet prin wifi, mini-bar, etc...) și drăguț decorate pe o temă originală: pianul. Hotelul dispune de o sală de fitness, de un spațiu de relaxare și de un salon tip bibliotecă. În prețul cazării intră și micul dejun bio, fructe și băuturi calde la discreție pe tot parcursul zilei, o gustare și cină lejeră.

Hotel superior situat lângă port ****

Hotel standard aproape de aeroport *** (Insulele Vesteralen)

Situat la doar 18 km de aeroportul din Evenes, acest hotel este ideal pentru petrecerea unei nopți, la sosirea sau la plecarea din Lofoten. Acest mic hotel are 25 de camere și 4 cabine independente cu vedere spre mare. Cazarea se înscrie în modelul scandinav clasic, caracterizat prin calitate, curățenie și confort. Camerele dispun de televizor, mini-bar si internet gratuit. Cât despre restaurantul din hotel, acesta oferă diverse feluri de mâncare, servite într-o sală panoramică cu vedere către fjord.

Hotel standard aproape de aeroport ***

Cabine rorbu elegante în vestul arhipelagului Lofoten**** (Insulele Lofoten)

Situat pe malul mării în superba regiune Reine, acest complex de rorburi oferă o cazare extrem de cosy și tipică. Aproximativ 30 de cabane vechi de pescari, restaurate în întregime și amenajate pentru a oferi un confort modern, păstrând în același timp farmecul tradițional. Restaurantul este unul de calitate, propunând diferite specialități locale. O cazare de vis într-un cadru sublim!

Cabine rorbu elegante în vestul arhipelagului Lofoten****

Cabine rorbu tradiționale, aproape de Svolvaer*** (Insulele Lofoten)

Situate la 25 km la sud de Svolvaer, aceste cabine denumite rorbu beneficiază de o amplasare excepțională. Este vorba despre un mic sat pescăresc, încă activ și care lasă impresia de capătul lumii. Cele 26 de rorburi se află pe malul mării, sunt mobilate și echipate, dispunând fiecare de 2 până la 6 paturi individuale. Toate păstrează arhitectura și mai ales atmosfera tradițională a vechilor cabane de pescari, fiind o cazare cu adevărat autentică.

Cabine rorbu tradiționale, aproape de Svolvaer***

Cottage-uri norvegiene autentice și cozy *** (Insulele Vesteralen)

Situată în apropiere de Risoyahmn în sudul Insulei Andoya și la mai puțin de o oră de condus de Andenes, această cazare se prezintă sub forma câtorva cottage-uri amplasate în plină natură cu vedere spre mare. Construite din lemn și acoperite cu iarbă, căbănuțele sunt decorate în stil tipic norvegian, fiind mobilate și echipate. Fiecare dispune de o mică terasă pentru a admira priveliștea către mare sau către munții din jur. Restaurantul este unul familial și de calitate, cu specialități locale pe baza produselor din zonă. Dragoste la prima vedere!

Cottage-uri norvegiene autentice și cozy ***

Locuri

Reine

Situat aproape de extremitatea vestică a arhipelagului Lofoten, acest mic sat de pescari pare un fel de capăt al lumii. Un veritabil colț de rai amplasat pe malul fjordului Reine, străjuit de munți abrupți și mărginit de mare, presărat cu căsuțe din lemn de tip rorbu, toate colorate cu roșu și alb. Nu știm ce cred alții, dar pentru noi este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe planetă! Pe lângă peisajele spectaculoase și pitorescul locului, Reine oferă și o serie de activități în natură: ieșiri cu caiacul sau cu vaporul, trasee de drumeție, pescuit, ture foto, etc… Se poate ajunge foarte ușor în sătucul Å (se citește ‘’O”), cel cu cea mai scurtă denumire din lume și în care se regăsește un grozav muzeu viu dedicat pescuitului.

Reine

Svolvaer

Considerat un fel de capitală a Insulelor Lofoten, orășelul Svolvaer numără mai puțin de 5000 de locuitori. Este unul dintre porturile de pe ruta Expresului de Coastă norvegian și oferă căteva facilități urbane necesare în cazul unui sejur prelungit în arhipelag: centre comerciale, bănci, muzee, galerii de artă, etc… Este punctul de plecare pentru vizitarea părții estice a Insulelor Lofoten și dispune chiar și de un mic aeroport. Din Svolvaer se ajunge foarte rapid într-unul dintre cele mai frumoase sate pescărești: Henningsvaer.

Photo credit: VisitNorway.com

Svolvaer

Insulele Lofoten

Localizate dincolo de Cercul Polar, Insulele Lofoten sunt o adevărată reprezentare a paradisului! Un arhipelag extrem de spectaculos și considerat de National Geographic ca fiind al doilea cel mai frumos de pe glob. Un univers format din insule muntoase, fjorduri idilice, faleze impresionante, plaje sălbatice și sate pitorești de pescari cu ale lor cabane lacustre denumite rorbu. De altfel, Insulele Lofoten sunt regatul mondial al pescuitului de cod. Raiul iubitorilor de natură, de liniște și de activități în aer liber, locul ideal pentru practicarea drumețiilor, a plimbărilor pe bicicletă, cu caiacul sau cu vaporul, a pescuitului și a fotografiei, ori pentru a face scuba-diving în Oceanul Arctic! Pentru cei pasionați de cultura vikingilor, Insulele Lofoten adăpostesc cel mai mare vestigiu viking găsit în Norvegia, transformat în muzeu viu și oferind o super experiență ludică, indiferent de vârstă. Vara, arhipelagul permite observarea fenomenului de Midnight Sun, a soarelui de la miezul nopții, adică a zilelor de 24 de ore, în vreme ce iarna, noaptea polară și aurorele boreale oferă o experiență absolut magică!

Insulele Lofoten

Insulele Vesteralen

Situat la nord de Insulele Lofoten, la 200 km dincolo de Cercul Polar, arhipelagul Vesteralen oferă un peisaj variat, format atât din munți spectaculoși, cât și din întinderi domoale în zona de litoral. Un mix armonios de fjorduri, golfuri și plaje, râuri și lacuri, păduri și ținuturi mlăștinoase. Dar dincolo de toate, Insulele Vesteralen se bucură de o bogată faună marină, aici fiind posibilă observarea balenelor în mediul lor natural, precum și a numeroaselor specii de păsări sălbatice (puffins, vulturi de mare, cormorani, etc…), fără a uita de fermele de acvacultură din regiune, destinate creșterii somonilor și a păstrăvilor arctici.

Insulele Vesteralen

Amintirile noastre

Norvegia cu familia: road trip și observarea balenelor în Insulele Lofoten
Norvegia cu familia: road trip și observarea balenelor în Insulele Lofoten
Norvegia cu familia: road trip și observarea balenelor în Insulele Lofoten
Norvegia cu familia: road trip și observarea balenelor în Insulele Lofoten
Norvegia cu familia: road trip și observarea balenelor în Insulele Lofoten
Norvegia cu familia: road trip și observarea balenelor în Insulele Lofoten
Norvegia cu familia: road trip și observarea balenelor în Insulele Lofoten
Norvegia cu familia: road trip și observarea balenelor în Insulele Lofoten
Norvegia cu familia: road trip și observarea balenelor în Insulele Lofoten
Norvegia cu familia: road trip și observarea balenelor în Insulele Lofoten
Norvegia cu familia: road trip și observarea balenelor în Insulele Lofoten
Norvegia cu familia: road trip și observarea balenelor în Insulele Lofoten