You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

CĂLĂTORIE CU PROGRAM FIX

Acest program nu mai este disponibil!

Dacă visezi la peisaje care să-ți taie respirația, la o natură grandioasă și prezervată, ori la o țară modernă și fericită, această călătorie este pentru tine! 

Un periplu prin fjordurile din Norvegia, ce ne va purta din Oslo la Bergen și până la Stavanger, traversând peisaje variate și spectuloase, care te vor marca pe viață.

O călătorie slow-travel, în care vom descoperi Norvegia cu timp și din perspective diferite, când din tren, când de pe vapor, din caiac sau în drumeție.

Vom traversa masivul Hardangervidda cu trenul - cea mai spectaculoasă cale ferată din Europa, vom pluti cu caiacele pe Sognefjord - cel mai lung fjord european, vom face o drumeție nocturnă pe Preikestolen - top 10 trasee de drumeție din lume!


Photo credit: Fjord Norway / Mattias Fredrikssonm

Și pentru ca experiența să fie una cât mai personală, vom face toate astea într-un grup foarte restrâns, de doar 7 participanți + 1 însoțitor AuthenTrip. 

**VE 3 SEPT: SOSIREA LA OSLO
După aterizarea la aeroport, vom fi cazați într-un hotel aflat în inima orașului, chiar pe strada pietonală Karl Johan. În funcție de ora sosirii, vom putea face o primă plimbare prin Oslo. 

**SA 4 SEPT: OSLO
Ne vom începe ziua cu un tur ghidat al capitalei, pe care îl vom parcurge la pas, însoțiți de un ghid local privat (anglofon). Ocazia de a descoperi principalele atracții din Oslo, printre care: Palatul Regal, remarcabila clădire a Operei, Parcul Vigeland, portul orașului, etc... 

După-amiaza vom fi liberi și vom decide programul împreună, la fața locului. Seara vom putea face o plimbare prin cartierul cosmopolit Aker Byrgge, unde există numeroase posibilități pentru a lua cina.


Photo credit: Reinhard-Karl Üblacker / Pixabay

**DU 5 SEPT: OSLO
Mic-dejun și o nouă zi petrecută în capitala Norvegiei. De data aceasta, vom lua micul ferry care leaga centrul orașului de insula Bigdoy, pentru a vizita două muzee excepționale și atipice (bilete neincluse în prețul călătoriei). 

Unul este Muzeul Fram, care adăpostește legendarul vapor de expediții polare, ce a servit la ''cucerirea'' Polului Nord. Iar celălalt este Muzeul Bărcilor Vikinge, unde sunt expuse ambarcațiuni originale și intacte, din vremea Vikingilor. După-amiază liberă, după bunul plac al fiecăruia. 

**LU 6 SEPT: OSLO - SOGNEFJORD
După micul-dejun, va fi timpul să părăsim capitala și să pornim spre Ținutul Fjordurilor. Doar că nu vom face asta oricum, ci la bordul trenului Oslo/Bergen, considerat cea mai spectaculoasă cale ferată neturistică din Europa!

Un traseu de câteva ore, pe durata căruia vom admira peisaje variate, în special la traversând masivul Hardangervidda. Practic, va fi o excursie în sine!

Odată ajunși la Myrdal, vom urca într-un alt tren legendar: celebrul Flamsbana! Cel care coboară amețitor până la Flam, traversând tuneluri și peisaje care îți taie răsuflarea.

Ei bine, iată-ne pe malurile Sognefjord, cel mai lung și mai lat fjord din Europa! Cazare în cottage-uri tipic scandinave, pe malul mării și seară liberă. 


Photo credit: sverrehjornevik.com/Flåm AS

**MA 7 SEPT: SOGNEFJORD
Mic-dejun și start pentru o zi în mijlocul naturii, în care ne vom bucura de superbele peisaje ale fjordului Sogn. Dincolo de recorduri și de cadrul natural spectaculos, fjordul este recunoscut pentru micile ferme și livezi de pomi fructiferi, cocoțate pe cele două maluri ale sale.

Și pentru ca ziua să fie una memorabilă, vom face o excursie cu caiacele pe Sognefjord! O experiență grozavă, prin care vom pluti pe apele brațului de mare, admirând versanți abrupți, cascade învolburate și sate pitorești. Iar cu puțin noroc, poate dăm nas în nas cu focile care trăiesc în apele din zonă.


Photo credit: Eric Bosigiraud / Njord

**ME 8 SEPT: SOGNEFJORD - BERGEN
Mic-dejun și timp liber pentru a profita de ultimele ore petrecute în Sognefjord. Apoi, vom continua periplul prin fjorduri cu o croazieră pe celebrul Naeroyfjord - cel mai spectaculos și îngust braț al fjordului Sogn (înscris la UNESCO).

Vom debarca la Gudvangen, de unde vom continua cu un bus local până în faimoasa stațiune de ski Voss. Mai departe, vom lua trenul până la Bergen: capitala culturală a Norvegiei și noua noastră etapă. Cazare într-un hotel din centrul orașului și seară liberă. 

 

**JE 9 SEPT: BERGEN
După micul-dejun, start pentru o zi lejeră, în care să descoperim șarmantul Bergen, construit pe malul Atlanticului. Astfel, vom începe cu un scurt tur ghidat, alături de un ghid local privat (anglofon), vizitând la pas zona veche a orașului.

Ocazia de a ne plimba prin cartierul istoric Bryggen, cu ale sale case colorate (înscris la UNESCO), dar și prin micul port, cu a sa celebră piață pescărească

După amiază liberă, împreună sau pe cont propriu. Seara însă, musai să urcăm pe Muntele Floyen cu funicularul (neinclus în preț), de unde vom admira cea mai frumoasă panoramă asupra regiunii. Apoi, vom coborî pe jos pe poteca ce duce până în zona veche. 


Photo credit: Frederick Habbe / Pixabay

**VE 10 SEPT: BERGEN - STAVANGER
După micul-dejun, dimineață liberă, după bunul plac. Ocazia unei ultime plimbări prin Bergen, dar și de a găsi câteva suveniruri pentru cei dragi.

Spre ora 13h, va fi timpul să continuăm periplul către sud, așa că ne vom îmbarca pe un ferry-boat eco-friendly, care leagă Bergen de Stavanger. 

Un traseu de 5h30, în care vom coborî de-a lungul Atlanticului, bucurându-ne de peisajele sălbatice ale coastei norvegiene.

Odată ajunși în Stavanger, ne vom caza într-un hotel de confort superior, apoi toată lumea la somn! Nu e glumă, căci va trebui să fim fresh pentru noaptea ce va urma. 


Photo credit: Fotografenas.no / Fjord Line

**SA 11 SEPT: LYSEFJORD
După 2-3 ore de somn, it will be time for adventure! Un ghid local privat (anglofon) ne va recupera de la hotel, puțin după miezul nopții. Urcați într-un microbuz, vom părăsi orașul și vom traversa fjordul Lyse prin cel mai lung tunel submarin din lume.

Odată ajunși pe malul celălalt, vom poposi la o cabană montană, aceasta fiind punctul de pornire în drumeție. Un scurt instructaj, o cafea binevenită și-am pornit în poate cea mai grozavă experiență outdoor din viață!

Echipați cu frontale și bețe de trekking, vom păși pe poteca ce duce spre înățimile sălbaticului Lysefjord. Deși nu sunt decât 3 ore până la destinație, noaptea și clima norvegiană crează o atmosferă de-a dreptul mistică. Nu este exclus să avem parte de reprize cu ceață, ploaie și chiar ninsoare.

O experiență senzorială completă, traversând păduri dese, apoi imense platouri montane din granit. 

Ajunși pe malul fjordului, vom fi pur și simplu copleșiți de măreția reliefului. Și după câteva sute de metri, vom păși pe ireala faleză Preikestolen! O imensă platformă naturală, suspendată deasupra fjordului și marginită de pereți verticali de 600 de metri. Abia atunci ne vom simți mici de tot...

Un loc absolut incredibil, care te lasă fără cuvinte. Cu atât mai mult cu cât vom ajunge pe Preikestelon la răsărit. Vom fi doar noi și fjordul! În plus, ghidul ne va răsfăța cu băuturi calde la termos.

Apoi, vom face cale întoarsă, iar pe coborâre ne vom înteresecta cu grupurile de turiști care fac drumeția pe timp de zi. Cabana ne va răsplăti cu un mic-dejun copios, după care vom reveni la Stavanger.

Restul zilei va fi liber, pentru a vizita orașul pe cont propriu. Dincolo de latura sa multiculturală, Stavanger este capitala mondială a street art-ului. 

                

**DU 12 SEPT: FINALUL CĂLĂTORIEI
Mic-dejun și zbor către casă...

Buget

- cazarea în hoteluri 3***, în centrul orașelor Oslo și Bergen, în camere duble/twin, pentru o durată de 5 nopți, cu mic-dejun inclus;

- cazarea într-un hotel 4***, în centrul orașului Stavanger, în camere duble/twin, pentru o durată de 2 nopți, cu mic-dejun inclus;

- cazarea în cottage tipic scandinav, complet mobilat și utilat, pe malul fjordului Aurland, pentru o durată de 2 nopți, cu mic-dejun inclus; (4 persoane într-un cottage);

- călătoria cu trenul din Oslo la Myrdal și din Voss la Bergen, bilete la clasa standard;

- călătoria cu trenul panoramic Flamsbana, din Myrdal la Flam;

- călătoria cu vaporul pe Sognfjord, de la Flam la Gudvavangen;

- biletele de bus de la Gudvangen la Voss;

- biletele de ferry-boat din Bergen la Stavanger;

- vizita ghidată la Oslo, alături de un ghid privat anglofon (durată 3h);

- vizita ghidată la Bergen, alături de un ghid privat anglofon (durată 2h);

- tura cu caiacele pe Sognefjord, cu ghid-monitor anglofon și echipament complet (durată 3h);

- drumeția nocturnă pe Preikestolen, cu ghid privat anglofon, transfer dus/întors din Stavanger, și mic-dejun într-un logde montan (durată totală 9h);

- prezența unui însoțitor AuthenTrip pe toata durată călătoriei în Norvegia;

- scurt montaj photo/video la întoarcerea din călătorie;

- asistența permanentă AuthenTrip, înaintea, în timpul și după călătorie.

- Pentru confirmarea călătoriei este necesar un minim de 5 participanți -

- zborurile (pot fi rezervate la cerere);

- transferul de la aeroport la hotel și vice-versa;

- mesele și băuturile;

- celelalte vizite menționate/sugerate în program, dar care nu se regăsesc in lista serviciilor incluse;

- cheltuielile personale;

Cazări

Hotel standard în plin centru (Oslo)

Situat in plin centru al capitalei, pe principala alee peitonală și la câțiva pași de Palatul Regal, acest hotel dispune de un amplasament imbatabil. O cazare ideală pentru a vizita Oslo la pas și un excelent raport calitate/preț. Camerele sunt amenajate în mod funcțional, beneficiind de un decor modern și colorat. În materie de echipamente, fiecare cameră dispune de televizor cu ecran plat, uscător de păr și internet wireless. În plus, hotelul oferă un restaurant de tip bistro, cu preparate de inspirație franceză. 

Hotel standard în plin centru

Cottage-uri tradiționale pe malul fjordului*** (Sognefjord)

Situată pe malul apei, într-un golf liniștit al fjordului Aurland, această cazare dispune de un cadru natural idilic, la doar 10 km de Flam (punctul de plecare pentru majoritatea activităților din zonă). Este vorba despre un mic hotel istoric din secolul al XIX-lea, cu 18 camere care păstrează o ambianță familială. Acestea sunt confortabile și dotate cu televizor cu ecran plat. În plus, hotelul mai dispune și de 6 cottage-uri individuale, complet mobilate și utilate pentru un sejur în autonomie. Cabanele sunt amplasate lângă mal și dispun de o capacitate de 5 locuri. Un mic pub-restaurant este de asemenea la dispoziția clienților, meniul fiind unul tradițional local.

Cottage-uri tradiționale pe malul fjordului***

Hotel scandinav lângă port *** (Bergen)

Situat în zona portului din Bergen, la doar 10 minute de mers pe jos de cartierul Bryggen, acest hotel beneficiază de o localizare privilegiată. O cazare de 3 stele, amenajată în stil scandinav, accentul fiind pus pe minimalism și funcționalitate. Camerele sunt simple, dar confortabile, și dispun de televizor, conexiune internet prin wirelles și uscător de păr. Clienții cazați în hotel se pot bucura de un bar, de un lobby și mai ales, de o grozavă terasă panoramică pe acoperiș. 

Hotel scandinav lângă port ***

Hotel superior în centrul orașului **** (Lysefjord)

Un hotel scandinav de confort superior, situat în plin centru al orașului. Practic, principalele atracții sunt accesibile pe jos, acesta fiind cartierul preferat al celor care vizitează Stavanger. Camerele sunt decorate în purul design nordic și combină materialele de calitate cu echipamentele moderne. Dincolo de un pat confortabil, fiecare cameră dispune de televizor, minibar, aparat de pregătit ceai și cafea, uscător de păr, internet prin wireless, etc... Cei cazați se pot relaxa într-un spațiu comun de tip lounge, utiliza o sală de sport sau lua masa în restaurantul internațional al hotelului. Micul-dejun este foarte bogat, iar majoritatea produselor sunt bio. Cazarea propune opțiunea de self-service check-in.

Hotel superior în centrul orașului ****

Locuri

Oslo

Deși cea mai puțin populată dintre capitalele scandinave (675 000 de locuitori), Oslo se întinde pe nu puțin de 40 de insule, fiind situat pe malul mării, în capătul unui fjord. Un oraș modern și vibrant, un mix armonios de arhitectură scandinavă și natură prezentă la tot pasul. O capitală umană și aerisită ale cărei principale atracții pot fi vizitate pe jos, sau și mai bine, cu bicicleta. Printre acestea, Parcul Frogner cu celebrele sculpturi ale lui Gustav Vigeland, fortăreața Akershus, Palatul Regal, Muzeul Munch, animatul cartier Aker Brygge - ideal pentru a sta la un pahar, Opera din Oslo sau strada pietonală Karl Johans. Iar pentru cei pasionați de istoria exploratorilor norvegieni, musai o tură până pe insula Bygdoy, pentru a vizita 3 muzee absolut extraordinare: Muzeul Fram (vaporul legendar al exploratorilor Nansen și Amudsen), Muzeul Ambarcațiunilor Vikinge și Muzeul Kon Tiki (pluta care a traversat Pacificul). Iar dacă nu ai ajuns niciodată într-un ice-bar, există unul în Oslo. Nu e ieftin! Dar ce e ieftin in Norvegia? :-)

Oslo

Sognefjord

Supranumit și regele fjordurilor, Sognefjord este cel mai lung fjord din Europa (204 km), precum și cel mai adânc (1308 m adâncime) dar și cel mai lat din Norvegia. Dincolo de brațul mare principal, Sognefjord se ramifică în diferite alte brațe mai înguste, printre cele mai spectaculoase regăsindu-se Naeroyfjord (înscris la UNECO), Lusterfjord și Aurlandfjord. Un fjord renumit nu doar pentru peisajele sale sălbatice, cu faleze abrupte și cascade învolburate, ci și pentru climatul blând și pentru numeroasele ferme presărate pe cele două maluri. De altfel, aici regăsim produse locale de mare calitate, de la brânzeturi de capră și dulcețuri, la cidru din mere și bere artizanală. În plus, Sognefjord adăpostește câteva superbe biserici din lemn întreg, specifice Scandinaviei, precum cele de la Urnes sau Undredral. Dar dincolo de toate acestea, Sognefjord este destinația ideală a iubitorilor de natură și de activități în aer liber! Drumeții, plimbări cu bicicleta, ieșiri cu vaporul sau cu caiacul, rafting, trenul panoramic Flamsbana și multe altele. În plus, o mulțime de sătuce pitorești sunt așezate în niște cadre naturale absolut de basm! (Balestrand, Gudvangen, Undredal, Aurland…).

Sognefjord

Bergen

Al doilea oraș ca mărime din Norvegia, Bergen este „poarta” de intrare în Ținutul Fiordurilor. Un veritabil centru cultural, foarte cochet și seducător, care încă păstreză din imaginea trecutului său hanseatic (Liga Hanseatică regrupa principalele orașe comerciale din nordul Europei). Astfel, cartierul Bryggen (înscris la UNESCO) reprezintă o adevărată carte poștală, cu superbele sale case de lemn restaurate și viu colorate. Sunt de fapt fostele hangare de marfă, întinse de-a lungul portului și transformate acum în restaurante, cafenele sau galerii de artă. Tot acolo se află și faimoasa piață de pește din Bergen, cea mai celebră din Norvegia, mereu animată și ideală pentru a lua masa pentru un buget abordabil. Seara se poate lua funicularul ce urcă pe Muntele Floyen, pentru a profita de cea mai frumoasă vedere panoramică a orașului. În plus, din Bergen se organizează numerose ieșiri cu vaporul pentru a descoperi fjordurile apropiate.

Bergen

Lysefjord

Întinzându-se la est de orașul Stavanger, Lysefjord este unul dintre cele mai celebre și spectaculoase fjorduri din Norvegia. Pentru a-l descoperi în profunzime, o excursie cu vaporul este cea mai bună opțiune. Iar cei care vor să trăiască o experiență cu adevărat memorabilă, pot parcurge 2 dintre cele mai spectaculoase trasee de drumeție din lume, ajungând la simbolurile fjordului Lyse: grandioasa faleză Preikestolen, înaltă de 600 de metri, și celebrul munte Kjerag, cu a sa stâncă suspendată între doi pereți verticali. Acel gen de amintire o dată în viață!

Lysefjord

Amintirile noastre

Călătorie slow travel în fjordurile Norvegiei 3-12 Sept
Călătorie slow travel în fjordurile Norvegiei 3-12 Sept
Călătorie slow travel în fjordurile Norvegiei 3-12 Sept
Călătorie slow travel în fjordurile Norvegiei 3-12 Sept
Călătorie slow travel în fjordurile Norvegiei 3-12 Sept
Călătorie slow travel în fjordurile Norvegiei 3-12 Sept
Călătorie slow travel în fjordurile Norvegiei 3-12 Sept
Călătorie slow travel în fjordurile Norvegiei 3-12 Sept
Călătorie slow travel în fjordurile Norvegiei 3-12 Sept
Călătorie slow travel în fjordurile Norvegiei 3-12 Sept
Călătorie slow travel în fjordurile Norvegiei 3-12 Sept
Călătorie slow travel în fjordurile Norvegiei 3-12 Sept