You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

IDEE DE CĂLĂTORIE 100% PERSONALIZABILĂ

Cu o tematică în egală măsură culturală și naturală, acest circuit individual oferă posibilitatea de a descoperi misterioasa regiune a Caucuzului. O călătorie ce vă va purta din Armenia până în Georgia, traversând două țări încă foarte puțin cunoscute turiștilor, dar cu un patrimoniu cultural fabulos!  

Ei bine, aventura va începe cu câteva zile in Yerevan, capitala Armeniei. Suficient timp pentru a vizita atât orașul, cât și minunățiile arhitecturale situate în împrejurimi. Printre acestea, neapărat Catedrala Echmiadzin, cea mai veche catedrală creștină din lume, și Templul Zvartnots, ambele situri fiind înscrise în Patrimoniu Mondial UNESCO. Iar pentru o experiență total diferită, veți face o vizită la fabrica de cognac Ararat, veritabil brand al Armeniei și băutura preferata a lui Winston Churchill. Degustarea inclusă, evident!

Veți prelua apoi o mașina închiriată, căci va fi timpul să porniți în adevăratul periplu prin cele două țări caucauziene. Iar pentru a putea profita pe deplin, un ghid anglofon privat vă va ține companie pe durata circuitului.

Pentru început, veți ajunge față în față cu adevăratul Ararat, celebrul munte biblic, pe care îl veți  putea admira în toată splendoarea de langă mănăstirea Khor-Virap. E practic locul cel mai apropiat de principalul simbol al Armeniei, Araratul aflându-se în zilele noastre dincolo de frontiera turcă. Mai apoi, călătoria vă va conduce spre pitoreasca regiune Goris, unde nu veți avea cum să ratați superba mănăstire Tatev. Iar pentru o reală imersiune în Armenia autentică, veți fi cazați într-o pensiune familială la țară.

Mai departe, veți ajunge să conduceți pe faimoasul Drum al Mătăsii, traversând munții până pe malurile lacului alpin Sevan. De-acolo veți continua spre frumoasa regiune Dilijan cu ale sale păduri nesfârșite, iar pentru ultima noapte din Armenia, veți fi primiți în casa unei familii locale.

Ajunși la granița cu Georgia, veți traversa în direcția capitalei Tbilisi, unde veți poposi pentru două nopți. Cât să puteți vizita principalele sale atracții, precum biserica Matheki, Muzeul de Artă (veritabilă comoară națională), cartierul cu băi sulfuroase, bulevardul Rustaveli, etc… Iar pentru a profita de cea mai frumoasă priveliște panoramică peste Tbilisi, musai să urcați până la fortăreața Narikala.

Apoi, periplul vostru prin Georgia va continua către Nord, oferindu-vă șansa de a descoperi fosta capitală Mtskheta. Dincolo de cadrul său natural, orașul constituie leagănul creștinismului georgian și adăpostește două bijuterii arhitecturale înscrise la UNESCO: catedrala Sveti-Tskhoveli și biserica Djvari.

Și după atâtea experiențe culturale, va fi vremea unei adevărate etape în natură. Astfel, veți urca pe celebra Rută Militară ce duce spre Rusia, ajungând în satul Kazbegi, la poalele muntelui vulcanic Kazbek. Două nopți vor fi prevăzute la o familie locală, pentru a vă lăsa o zi întreagă de petrecut în natură, numai bună pentu o mică drumeție. Împreună cu un ghid local, veți putea admira peisajele spectaculoase din masivul Tchaokhebi și dacă e cer senin, poate chiar ghețarii ce acoperă vârful Kazbek.

Pe drumul de întoarcere spre Tbilisi, veți poposi în orașul troglodit de la Uflistikhe. Un adevărat univers săpat în stâncă, cu crame pentru păstrarea vinului, sobe georgiene, o bazilică și chiar un teatru antic. Apoi, o ultimă noapte în capitala georgiană va marca finalul memorabilei voastre călătorii din Caucaz…

Buget

 • Transferul privat de la aeroportul din Erevan la hotel;
 • Transferul privat de la hotel la aeroportul din Tbilisi;
 • Cazarea în hoteluri de șarm, în cameră dublă, pentru o durată de 6 nopți, cu mic-dejun, precum și o cină (noaptea din Dilijan);
 • Cazarea în hoteluri confortabile (echivalent 3***), în cameră dublă, pentru o durată de 5 nopți, cu demi-pensiune;
 • Cazarea la localnici, în cameră dublă, pentru o durată de 4 nopți, cu demi-pensiune;
 • Închirierea unei mașini de tip SUV (Dacia Duster sau similar), pentru o durată de 10 zile, cu kilometraj nelimitat și asigurare cu franșiză;
 • Prezența unui ghid privat anglofon pe durata a 7 zile în Armenia;
 • Prezența unui ghid privat anglofon pe durata a 6 zile în Georgia;
 • Vizita fabricii de cognac Ararat, cu degustare inclusă;
 • Prânzul tradițional la o familie din regiunea Garni;
 • Vizita unei familii de molokani, incluzând discuții și servirea unui ceai la samovar;
 • Două drumeții în regiunea Kazbek, cu ghid local anglofon (durată 2h30, respectiv 3h);
 • Toate vizitele descrise în program (cu excepția primei zile din Yerevan, în care veți fi liberi), inclusiv biletele și taxele de intrare;
 • Consultanța personalizată din partea unei specialist AuthenTrip, înainte, în timpul și după călătorie; 
 • Asistența anglofonă permanentă a corespondenților noștri locali din cele 2 țări;
 • Zborurile internaționale (se pot rezerva suplimentar);
 • Asigurarea medicală și asigurarea storno;
 • Transportul dus-întors până la aeroportul din Budapesta;
 • Mesele neincluse în program și băuturile;
 • Carburantul și serviciile opționale pentru mașina închiriată (GPS, asigurare completă, scaune pentru copii, etc…);
 • Garanția pentru mașina de închiriat (blocată pe cardul dvs de credit la preluarea mașinii și deblocată după restituire);
 • Cheltuielile personale

Cazări

Hotel elegant bine situat *** (Sighnaghi) (Alesund)

Situat la 5 minute de mers pe jos de fortăreața Sighnaghi, acest hotel cochet oferă un excelent punct de plecare pentru descoperirea orașului. Camerele sunt confortabile și dotate cu echipamente moderne (internet prin wifi, televizor cu ecran plat, uscător de păr, mini-bar, seif și produse pentru îngrijirea personală). Restaurantul hotelului are un meniu bazat pe bucătăria locală, precum și o cramă mică. În plus, hotelul dispune de terasă și de piscină exterioară.

Hotel elegant bine situat *** (Sighnaghi)

Hotel confortabil în centrul vechi *** (Tbilissi) (Alesund)

Situat în orașul vechi, acest mic hotel propune o cazare confortabilă. Camerele sale sunt luminoase și climatizate, fiind decorate în stil contemporan. La capitolul dotări, vom regăsi televizorul cu ecran plat, mini-barul, internetul prin wifi, uscătorul de păr și produsele de îngrijire personală. Unele camere sunt prevăzute cu balcon, beneficiind astfel de o priveliște frumoasă asupra orașului. Hotelul oferă micul dejun în fiecare dimineață.

Hotel confortabil în centrul vechi *** (Tbilissi)

Acasă la Sergei** (Alesund)

Situată în Ozdun, un mic sat de munte din regiunea Lorri, această casă oferă experiența unei cazări la localnici. Este vorba despre o familie locală foarte primitoare, dornică să împartă cu oaspeții lor atât casa, cât și viața de zi cu zi. Doamna Aznev gătește delicios, folosind ingrediente din propria gospodărie, în vreme ce domnul Sergei se ocupă de stupi și de producerea alcoolului tradițional: vodka! Camerele sunt simple, ca la țară, câteva dispunând de baie proprie. Însă dincolo de confortul limitat, este vorba despre o reală experiență umană!

Acasă la Sergei**

Hotel boutique istoric***sup (Dilijan) (Alesund)

Amenajat într-o clădire istorică de secolul al XIX-lea, acest hotel boutique oferă o combinație perfectă între atmosfera istorică a vechiului Dilijan și confortul modern. Mai mult decât o cazare, o adevărată experiență autentică, precum o incursiune în timp. Cele 12 camere și două suite sunt decorate cu bun gust, o atenție specială fiind acordată mobilei din lemn masiv și țesăturilor, toate create de artizani locali. Unele camere dispun și de balcon cu vedere spre munte. Camerele sunt dotate cu televizor cu ecran plat, internet prin wifi și aparat de cafea sau ceai. Cât despre restaurant, acesta propune o gastronomie armeană de calitate, servită într-un cadru istoric și elegant.

Hotel boutique istoric***sup (Dilijan)

Hotel tradițional*** (Goris) (Alesund)

Situat pe o colină mică în partea de nord a orășelului Goris, acest hotel oferă o cazare tradițională într-o atmosferă specific armeană. Cele 31 de camere sunt confortabile fiind decorate cu mobilă, covoare tradiționale și echipate cu televizor, climă, telefon, internet, etc... În plus, hotelul dispune de un restaurant armean de calitate.

Hotel tradițional*** (Goris)

Cazare la o familie locală (Yeghegnadzor) (Alesund)

Situată în apropierea centrului orașului, această locuință mică oferă petrecerea unei etape la un localnic, fiind întâmpinați de o familie din această zonă. Camerele sunt simple, oferă un con-fort decent și fiecare dispune de o baie personală. O gradină drăguță și luxuriantă se găsește în mica curte, unde de asemenea se găsește o terasă amenajată pentru a servi masa. Un loc pentru barbecue și o mică piscină sunt la dispoziția clienților. Ceea ce oferă o adevărată popu-laritate acestei locuințe este întâmpinarea oaspeților și masa delicioasă pregătită de gazdele însăși.

Cazare la o familie locală (Yeghegnadzor)

Vilă istorică de calitate***sup (Alesund)

Situată în inima capitalei, la 5 minute de mers pe jos de Piața Republicii, această vilă istorică oferă o cazare plină de farmec. Atmosfera sa de odinioară, mobila din lemn masiv și ansamblul decorațiunilor fac din această casă mai mult decât o simplă cazare. Camerele sunt dotate cu televizor cu ecran plat, climă și conexiune la internet prin wifi. Cu adevărat o super locație în Yerevan!

Vilă istorică de calitate***sup

Amintirile noastre

Circuit individual în Caucaz, prin Armenia și Georgia
Circuit individual în Caucaz, prin Armenia și Georgia
Circuit individual în Caucaz, prin Armenia și Georgia