You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

IDEE DE CĂLĂTORIE 100% PERSONALIZABILĂ

Concepută pentru toți cei care iubesc natura și peisajele care îți taie răsuflarea, această călătorie prin fiordurile Norvegiei propune o experiență de-a dreptul epică! Un circuit self-drive ideal pentru a descoperi una dintre cele mai spectaculoase regiuni din Scandinavia, în ritmul tău.

O aventură ce te poartă din Oslo la Bergen și până la Alesund, traversând întregul ținut al fjordurilor!


Photo credit: AuthenTrip

Călătoria începe cu o primă etapă în Oslo, pentru a profita de această drăguță capitală scandinavă, aerisită, contemporană și prietenoasă. Ocazie de a te plimba în voie prin centrul pietonal, de a vizita Palatul Regal și surprinzătorul Parc Vigeland, de a urca pe clădirea futuristă a operei, sau de a vizita extraordinarele muzee Fram si cel al Vapoarelor Vikinge.


Photo credit: AuthenTrip

Apoi, vei urca la bordul trenului ce leagă capitala de Bergen. Dar nu vorbim de orice tren, ci de cea mai la altitudine linie feroviară regulată din Europa și cu siguranță, una dintre cele mai spectaculoase!

Ține aparatul foto la îndemână, căci în ciuda celor 6 ore de traseu, vei traversa peisaje absolut grozave, în special regiunea masivului Hardangervidda


Photo credit: unserekleinemaus / Pixabay

Welcome to Bergen, poarta de intrare în Ținutul Fiordurilor, dar și veritabilă capitală culturală a Norvegiei! Ți-am rezervat două nopți, cât să poți profita din plin de unul dintre cele mai cochete orașe ale Scandinaviei.

De neratat: cartierul Bryggen înscris în Patrimoniul UNESCO, piața de pește, unde e grozav de luat prânzul, dar și funicularul ce urcă pe muntele Floyen (de acolo de sus, ai o super panoramă a orașului).


Photo credit: AuthenTrip

Iar după cele 2 experiențe urbane, va fi timpul să pornești spre inima fiordurilor, continuând periplul sub forma unui circuit self-drive. Vei petrece o săptămână întreagă în mijlocul naturii, trecând dintr-un fiord în altul, traversând munți și ghețari, toate astea fără grabă și fără orar impus, tu fiind cel care decide ritmul fiecărei zile.


Photo credit: partener AuthenTrip

Astfel, o etapă va fi prevăzută pe Sognefjord, cel mai lung și cel mai mare fiord din Europa. În plus, îl vei putea aprecia în toată splendoarea într-o ieșire cu zodiacul, traversând brațul său cel mai sălbatic: Naroyfjord.

Photo credit: partener AuthenTrip

Apoi, vei avea nenumărate posibilități de drumeție sau simple plimbări în natură, admirând cascade învolburate, munți masivi, văi abrupte… dar și ferme locale, biserici din lemn înscrise la UNESCO sau sate pitorești.


Photo credit: AuthenTrip

O altă etapă te va aduce în Parcul Național Jostedalsbreen, cel care adăpostește unii dintre cei mai mari ghețari din Norvegia… Mai departe, vei urca spre Geirangerfjord, poate cel mai spectaculoas și cu siguranță cel mai fotografiat fiord din Norvegia!


Photo credit: Eamonn Croft / Pixabay

Vei conduce apoi pe Drumul Vulturilor și mai ales pe Drumul Trolilor, șofatul devenind o adevărată aventură vizuală, un zig-zag pe serpentine înguste și printre peisaje de-ți taie răsuflarea! Pur și simplu wow!


Photo credit: AuthenTrip

Finalul vacanței în Norvegia te va aduce în șarmantul orașel Alesund, preferatul nostru. Construit pe câteva insule, între mare și munte, Alesund adăpostește un superb centru vechi în stil Art Nouveau, cadrul ideal pentru a încheia, cum se cuvine, călătoria ta prin fiordurile Norvegiei!


Photo credit: Ela Yudhanira / Pexels

Buget

 • cazarea în hoteluri confortabile (3*), într-o cameră dublă, pentru o durată de 3 nopți (2 în Oslo și 1 în Alesund), cu mic dejun;  
 • cazarea în hotel superior, într-o cameră dublă, pentru o durată de 2 nopți (în Bergen), cu mic dejun, cină de tip bufet lejer, pauză dulce in intervalul 16-18, cafea/ceai/fructe pe toata durata zilei;   
 • cazarea într-un cottage tradițional privat, pe malul fjordului Aurland, pentru o durată de 3 nopți, cu așternuturi, dar fără mese; 
 • cazarea într-un hotel boutique familial, din regiunea Parcului Național Jostedalsbreen, într-o cameră dublă, cu vedere spre fjord, pentru o durată de 2 nopți, cu mic-dejun și cină rafinată;
 • cazarea într-un cottage tradițional privat, în cadrul unei ferme montane din Geirangerfjord, pe durata unei nopți, cu așternuturi și taxă de curățenie, dar fără mese; 
 • închirierea unei mașini de tip Volvo V40 (sau similar), pe o durată de 7 zile, cu kilometraj ilimitat, asigurare cu franșiză și taxă de restituire la aeroport;
 • biletele de tren pe traseul Oslo/Bergen, pentru 2 adulți; 
 • excursia în zodiac (ambarcațiune pneumatică rapidă, cu o capacitate de max. 12 locuri) prin fjordul Sogn, cu ghid anglofon și trecere prin brațul Naeroyfjord (înscris la UNESCO) - durată 3h;
 • excursia cu caiacul de mare pe Geirangerfjord, cu ghid anglofon și echipament (durată 3h);
 • programul detaliat al călătoriei, inclusiv sugestii, recomandări și informații practice;
 • consultanța personalizată din partea unei specialist AuthenTrip, înainte, în timpul și după călătorie; 
 • asistența permanentă pe durata călătoriei
 • zborurile internaționale (pot fi rezervate suplimentar);
 • asigurarea medicală și asigurarea storno; 
 • mesele neincluse în program și băuturile;  
 • carburantul și serviciile opționale pentru mașina închiriată (GPS, asigurare full-cover, scaune pentru copii, etc...);
 • garanția necesară pentru mașina de închiriat (blocată pe cardul dvs de credit la preluarea mașinii și deblocată după restituire);
 • taxa de abandon pentru mașina de închiriat; 
 • vizitele și activitățile neorganizate sau doar sugerate în program;
 • cheltuielile personale

Cazări

Hotel contemporan în centrul orașului*** (Oslo)

Situat în plin centru, acest hotel este înconjurat de arhitectură Neo Renascentistă și Art Nouveau, fiind la 2 pași de strada pietonală Karl Joan. Este accesibil pe jos de la gară și de la stația autobuzului care vine de la aeroport. Camerele păstrează ambianța tipic scandinavă, amenajate funcțional și decorate în stil modern. Internetul prin wifi și sala de fitness sunt la dispoziția clienților. Micul dejun este excelent, bogat și pe bază de produse bio.

Hotel contemporan în centrul orașului***

Hotel confortabil pe malul mării*** (Alesund)

Situat pe malul mării, în inima vechiului oraș, acest hotel modern oferă o cazare de calitate. Camerele sale confortabile și luminoase dispun de un decor contemporan, colorat și sunt dotate cu televizor, mini-bar, internet wifi. De asemenea, există și un bar-restaurant cu o panoramă superbă, precum și o sală de sport. O locație excelentă pentru a vizita Alesund la pas!

Hotel confortabil pe malul mării***

Fermă montană deasupra fjordului **sup (Geirangerfjord)

Situat pe înălțimile Geirangerfiordului, deasupra satului Geiranger, această fermă montană se bucură de un cadru natural excepțional! Este administrată de o familie locală și oferă spre cazare 5 cabane tradiționale din lemn (mobilate și echipate) și 2 apartamente mari. În plus, restaurantul este amenajat în clădirea principală (din anul 1603!), iar ambianța și felurile servite se înscriu în spiritul local. Această fermă este un foarte bun punct de plecare pentru plimbări în natură și o cazare ideală pentru familiile ce caută să se retragă într-un cadru liniștit și calm. Copiii vor fi cu siguranță fascinați de animalele de la fermă: oi, capre și surpriză, lame sud-americane!

Fermă montană deasupra fjordului **sup

Vilă cochetă și familială ***sup (Parcul Național Jostedalsbreen)

Ideal situat pe malul fiordului Oppstrynsvatnet, cu munții în spate și la câțiva km de intrarea în Parcul Național Jostedalsbreen, acest mic hotel cochet se bucură de o așezare privilegiată. O oază de liniște în mijlocul naturii, această casă aparține și este administrată de aceeași familie de peste un secol. Dincolo de confort și cadru natural, o reală ospitalitate umană. Camerele sunt decorate într-o manieră clasică dar elegantă, dispunând de conexiune internet prin wifi. Adresa are și un mic restaurant ce propune o gastronomie de calitate, inspirată din specialitățile locale.

Vilă cochetă și familială ***sup

Cottage-uri tradiționale pe malul fjordului*** (Sognefjord)

Situată pe malul apei, într-un golf liniștit al fjordului Aurland, această cazare dispune de un cadru natural idilic, la doar 10 km de Flam (punctul de plecare pentru majoritatea activităților din zonă). Este vorba despre un mic hotel istoric din secolul al XIX-lea, cu 18 camere care păstrează o ambianță familială. Acestea sunt confortabile și dotate cu televizor cu ecran plat. În plus, hotelul mai dispune și de 6 cottage-uri individuale, complet mobilate și utilate pentru un sejur în autonomie. Cabanele sunt amplasate lângă mal și dispun de o capacitate de 5 locuri. Un mic pub-restaurant este de asemenea la dispoziția clienților, meniul fiind unul tradițional local.

Cottage-uri tradiționale pe malul fjordului***

Hotel confortabil în centrul vechi*** (Bergen)

Hotel de 3*** situat în cartierul Bryggen - înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO. Faimoasa piață de pește și funicularul Floibanen se află la aproximativ 10 minute de mers pe jos. Conexiunea la internet prin wifi este gratuită iar clădirea dispune și de o sală de fitness. Un mare plus este faptul că sunt incluse în prețul cazării atât o cină lejeră (bufet suedez), căt și cafea/ceai în orice moment al zilei.

Hotel confortabil în centrul vechi***

Locuri

Alesund

Alesund și împrejurimile sale reprezintă una dintre cele mai variate și vizitate regiuni din Norvegia. Probabil cel mai fermecător orășel norvegian (în orice caz e preferatul nostru!), construit pe câteva insule interconectate cu poduri și tuneluri pe sub mare, pe malul unui fjord și cu un superb centru vechi în stil Art Nouveau. Parcă ar fi rupt din basme! În plus, Alesund constitue punctul de pornire pentru numeroase atracții din regiune, care pot fi descoperite în ieșiri de o zi: Geirangerfjord, stațiunea de ski Stranda, coloniile de păsări sălbatice de pe insula Runde, Drumul Trolilor sau valea Valdal. Și încă ceva, e musai de urcat seara pe dealul Aksla, accesibil din parcul central. Efortul celor 418 trepte vă va fi recompensat de o priveliște absolut wow! Poate cea mai ''instagramabilă'' fotografie din tripul vostru în Norvegia. 

Photo credit: Lee Chandler / Pixabay

Alesund

Drumul trolilor

Dacă România are Transfăgărășanul, Norvegia se mândrește cu Drumul Trolilor! Trollstingen este o șosea montană foarte spectaculoasă, ce leagă Valea Valdal de orașul Andalsnes. O succesiune de serpentine înguste care te poartă prin peisaje ce îți taie respirația! Cascade impresionante, râuri învolburate, faleze abrupte și văi panoramice. Iar odată ajunși în punctul cel mai înalt al drumului, vă puteți bucura de o super priveliște panoramică, grație unei platforme special amenajate.

Drumul trolilor

Geirangerfjord

Înscris la UNESCO, fjordul Geiranger constituie una dintre cele mai cunoscute imagini ale Norvegiei, fiind prezent pe numeroase cărți poștale. Și pe bună dreptate, căci este probabil cel mai spectaculos fjord norvegian! Cu ale sale faleze imense brăzdate de cascade sălbatice, cu munți ale căror vărfuri rămân înzăpezite mare parte din an, cu peisaje care-ți taie respirația pur și simplu, Geirangerfjord este o capodoperă a naturii. Un exemplu de măreție a naturii și o destinație ideală pentru iubitorii de fotografie. Cât despre micuțul sat Geiranger, aflat în capătul fjordului, acesta ofera posibilitatea degustării unor produse grozave, toate local-made: brânzeturi, dulcețuri, mezeluri de capră și oaie, cidru și surpriză, ciocolată artizanală!

Geirangerfjord

Parcul Național Jostedalsbreen

Creat în 1991 și situat între Sognefjord și Norfjord, Parcul Național Jostedalsbreen poartă numele celui mai mare ghețar din Europa continentală. Cu cei 478 km² de gheață brută, acesta ocupă practic mai mult de jumătate din suprafața parcului. Un univers de-a dreptul suprarealist, cu peisaje sălbatice și de o varietate incredibilă. În același timp, parcul național oferă numeroase trasee de drumeție, inclusiv pe ghețar (doar organizat, cu echipament și ghid profesionist). Însă atenție la condițiile meteo, căci în Norvegia se întamplă des ca cele 4 anotimpuri să se succeadă în aceeași zi.

Parcul Național Jostedalsbreen

Sognefjord

Supranumit și regele fjordurilor, Sognefjord este cel mai lung fjord din Europa (204 km), precum și cel mai adânc (1308 m adâncime) dar și cel mai lat din Norvegia. Dincolo de brațul mare principal, Sognefjord se ramifică în diferite alte brațe mai înguste, printre cele mai spectaculoase regăsindu-se Naeroyfjord (înscris la UNECO), Lusterfjord și Aurlandfjord. Un fjord renumit nu doar pentru peisajele sale sălbatice, cu faleze abrupte și cascade învolburate, ci și pentru climatul blând și pentru numeroasele ferme presărate pe cele două maluri. De altfel, aici regăsim produse locale de mare calitate, de la brânzeturi de capră și dulcețuri, la cidru din mere și bere artizanală. În plus, Sognefjord adăpostește câteva superbe biserici din lemn întreg, specifice Scandinaviei, precum cele de la Urnes sau Undredral. Dar dincolo de toate acestea, Sognefjord este destinația ideală a iubitorilor de natură și de activități în aer liber! Drumeții, plimbări cu bicicleta, ieșiri cu vaporul sau cu caiacul, rafting, trenul panoramic Flamsbana și multe altele. În plus, o mulțime de sătuce pitorești sunt așezate în niște cadre naturale absolut de basm! (Balestrand, Gudvangen, Undredal, Aurland…).

Sognefjord

Bergen

Al doilea oraș ca mărime din Norvegia, Bergen este „poarta” de intrare în Ținutul Fiordurilor. Un veritabil centru cultural, foarte cochet și seducător, care încă păstreză din imaginea trecutului său hanseatic (Liga Hanseatică regrupa principalele orașe comerciale din nordul Europei). Astfel, cartierul Bryggen (înscris la UNESCO) reprezintă o adevărată carte poștală, cu superbele sale case de lemn restaurate și viu colorate. Sunt de fapt fostele hangare de marfă, întinse de-a lungul portului și transformate acum în restaurante, cafenele sau galerii de artă. Tot acolo se află și faimoasa piață de pește din Bergen, cea mai celebră din Norvegia, mereu animată și ideală pentru a lua masa pentru un buget abordabil. Seara se poate lua funicularul ce urcă pe Muntele Floyen, pentru a profita de cea mai frumoasă vedere panoramică a orașului. În plus, din Bergen se organizează numerose ieșiri cu vaporul pentru a descoperi fjordurile apropiate.

Bergen

Oslo

Deși cea mai puțin populată dintre capitalele scandinave (675 000 de locuitori), Oslo se întinde pe nu puțin de 40 de insule, fiind situat pe malul mării, în capătul unui fjord. Un oraș modern și vibrant, un mix armonios de arhitectură scandinavă și natură prezentă la tot pasul. O capitală umană și aerisită ale cărei principale atracții pot fi vizitate pe jos, sau și mai bine, cu bicicleta. Printre acestea, Parcul Frogner cu celebrele sculpturi ale lui Gustav Vigeland, fortăreața Akershus, Palatul Regal, Muzeul Munch, animatul cartier Aker Brygge - ideal pentru a sta la un pahar, Opera din Oslo sau strada pietonală Karl Johans. Iar pentru cei pasionați de istoria exploratorilor norvegieni, musai o tură până pe insula Bygdoy, pentru a vizita 3 muzee absolut extraordinare: Muzeul Fram (vaporul legendar al exploratorilor Nansen și Amudsen), Muzeul Ambarcațiunilor Vikinge și Muzeul Kon Tiki (pluta care a traversat Pacificul). Iar dacă nu ai ajuns niciodată într-un ice-bar, există unul în Oslo. Nu e ieftin! Dar ce e ieftin in Norvegia? :-)

Oslo

Amintirile noastre

Circuit individual prin fjordurile Norvegiei
Circuit individual prin fjordurile Norvegiei
Circuit individual prin fjordurile Norvegiei
Circuit individual prin fjordurile Norvegiei
Circuit individual prin fjordurile Norvegiei
Circuit individual prin fjordurile Norvegiei
Circuit individual prin fjordurile Norvegiei
Circuit individual prin fjordurile Norvegiei
Circuit individual prin fjordurile Norvegiei
Circuit individual prin fjordurile Norvegiei
Circuit individual prin fjordurile Norvegiei
Circuit individual prin fjordurile Norvegiei