You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

IDEE DE CĂLĂTORIE 100% PERSONALIZABILĂ

Puține destinații de vacanță vă vor marca atât de profund precum Insulele Feroe, dar asta ne-o veți spune chiar voi la întoarcere. Până atunci însă, pregătiți-vă să fiți dați pe spate! Căci veți fi printre foarte puținii care au avut șansa să descopere, probabil cel mai bine păstrat secret din Europa!

Photo credit: Tobias Meyer - @cosmokoala Visit Faroe Islands

Un circuit self-drive ideal pentru o primă călătorie în Feroe, ce traversează insulele de la Vest la Est și include vizitarea principalelor atracții. Iar totul va începe pe insula Vagar, cea pe care se află unicul aeroport și implicit, poarta voastră de intrare în arhipelag.

Numai că uimirea și fascinația vă vor cuprinde chiar dinaintea aterizării, privind prin hubloul avionului și întrebându-vă unde ar putea fi loc pentru o pistă... Căci micile insule stâncoase par la mila Atlanticului, izbite de valuri de jur-împrejur și mărginite de faleze abrupte. Probabil cel mai mic aeroport în care ați ajuns vreodată, intrând astfel în universul la scară umană, specific Insulelor Feroe.

Photo credit: AuthenTrip

Iar după ce veți prelua mașina închiriată, în doar două minute veți fi în plină natură, pe o șosea ce șerpuiește între Atlantic și munți masivi din granit. Mai cinci minute și veți ajunge deja la prima cazare pe care v-am pregătit-o, într-un sat liniștit de pe malul oceanului. Da, nimic nu e foarte departe în Feroe!

Așa că prima etapă o veți petrece într-un mic B&B familial, amenajat deasupra vechii prăvălii din sat. Totul păstrează șarmul și parfumul de altă dată! Veți face cunoștință cu gazdele, un cuplu foarte drăguț și ospitalier, după care vă veți prelua camera.

Photo credit: AuthenTrip

Apoi, timp liber pentru a explora împrejurimile! Iar apropo de asta, musai să vizitați două cătune extrem de pitorești, Bøur și mai ales Gásadalur, al doilea fiind un adevărat colț de rai. Populat de numai 7 familii, izolate pe un platou montan mărginit de faleze abrupte și străjuit de spectaculoasa cascadă Múlafossur! Un cadru absolut sublim! 

Photo credit: Eric Welch / Unsplash

După prima noapte în Feroe și deja atâtea emoții, veți porni într-o excursie pe care nu o veți uita prea curând. Îmbarcați pe un ferry-boat local, veți ajunge pe celebra insulă Mykines, cea mai estică a arhipelagului. Aici nu există șosele și nici mașini, ci doar natura în toată splendoarea ei! Singurii locuitori ai insulei sunt 12 persoane, 1200 de oi și mii de păsări marine, ce își au cuiburile pe faleze.

Iar din Mai până în Septembrie, insula devine casa a numeroase colonii de puffins, veritabil simbol al Atlanticului de Nord. Un ghid vă va însoți într-o drumeție lejeră pe insulă, admirând peisajele sălbatice și pășind practic printre mii și mii de puffins colorați. O experiență naturală demnă de National Geographic! 

Photo credit: Visit Faroe Islands

Călătoria voastră în Insulele Feroe va continua către Est, iar imediat ce veți trece de aeroport, vă recomandăm o super drumeție de-e lungul lacului Leitisvatn. Traseul este foarte ușor și durează aproximativ o oră, iar destinația va fi spectaculoasa cascadă Bøsdalafossur, prin care apa din lac se prăvălește vijelios în valurile oceanului!

Iar dacă urcați încă puțin, până pe Faleza Sclavilor, veți avea în fața ochilor o imagine ireală: un lac deasupra oceanului! Căci între cele două, există o diferență de nivel de 40 de metri. Credeți-ne pe cuvânt, este pur și simplu FA-BU-LOS!!! Apoi vă veți continua drumul înspre Nord, traversând un prim tunel pe sub mare. Surprinzătoare insulele astea necunoscute, nu?

Photo credit: AuthenTrip

A doua etapă o veți petrece în nordul arhipelagului, fiind cazați preț de două nopți în poate cel mai șarmant guesthouse din Feroe! Un han tradițional din lemn, acoperit cu iarbă și situat într-un alt colț de rai: un sătuc cu case colorate, așezat pe malul unui fiord și străjuit de cel mai înalt vârf din Feroe. De vis!

Iar dincolo de pitorescul nebun al așezării, veți avea suficient timp să descoperiți regiunea în voie, profitând de peisaje, plimbându-vă pe plajă și, asemenea localnicilor, bucurându-vă de liniște și slow-life

Photo credit: AuthenTrip

Periplul vostru va continua din nou către Est, cu orășelul Klaksvik, al doilea ca mărime din Feroe. Iar pentru a ajunge, veți traversa încă un tunel pe sub mare. Ei bine, orice nouă etapă cere un nou tip de cazare. Așa că de data aceasta, veți trăi experiența unui mic cottage privat pe malul mării, rezervat doar pentru voi! Cozy, intim și cu tot necesarul pentru o scurtă ședere în autonomie. Plus o super terasă cu ponton!

Apoi, timp liber pentru a descoperi împrejurimile în ritmul vostru. De exemplu, puteți lua ferry-ul ce leagă Klaksvik de insula Kalsoy. Cu 13 vărfuri, 11 văi, 4 sătuce, 150 de locuitori în total și peisaje de-ți taie răsuflarea, Kalsoy are totul pentru a vă seduce! Chiar și strania statuie a unei femei-focă, ridicată pe o stâncă izbită de valuri, și care amintește de o legendă locală. Deși, după ce povestești puțin cu localnicii... nu mai pare chiar legendă!

Photo credit: Knud Erik Vinding / Pixabay

Ultima etapă a călătoriei vă va aduce în capitala Torshavn, poate cea mai liniștită, cochetă și umană capitală din lume. De fapt, nici nu prea simți că ești într-un oraș, ci mai degrabă într-un sat elegant și animat, în care aproape toata lumea locuiește la casă.

Apoi descoperi că adopostește cel mai vechi parlament din lume, creat de vikingi și pe care îl regăsești plimbându-te prin șarmantul centru vechi din Torshavn. Plus o cetate impresionantă, cafenele drăguțe, portul și piața de pește, dar mai ales oameni extrem de călduroși.

Photo credit: Ólavur Frederiksen : Visit Faroe Islands

Și pentru că Torshavn nu este o capitală ca celelalte, v-am pregătit o excursie călare în natură! Dincolo de a profita de peisajele din nordul orașului, vă veți bucura și de drăguții cai feroezi, o specie nordică de cal pitic, înrudită cu caii islandezi.

Iar pentru a încheia călătoria din Insulele Feroe într-o manieră de neuitat, veți lua cina în casa unei familii locale. Doar că nu orice fel de cină, ci o adevărată experiență de fine-dining organic, servită în livingul panoramic al gazdelor.

Photo credit: AuthenTrip

Totul într-un cadru relaxat, fără a cunoasțe meniul în prealabil, putând participa voi înșivă alături de familie, stând la povești alături de ei, fără ceas și cu sentimenul de a fi în vizită la prieteni. O experiență umană și gastronomică emoționantă, despre care veți povesti mult timp...

Photo credit: AuthenTrip

Buget

 • cazarea în B&B familial, într-o cameră dublă, pentru o durată de 2 nopți, cu mic-dejun inclus;
 • cazarea în guesthouse tradițional, într-o cameră dublă superioară, pentru o durată de 2 nopți, cu mic-dejun inclus;
 • cazarea în cottage privat pe malul mării, complet mobilat și utilat, pentru o durată de 2 nopți, fără mese;
 • cazarea în hotel confortabil, într-o cameră dublă, pentru o durată de 2 nopți, cu mic-dejun inclus;
 • închirierea unui autoturism de clasa A pentru o durată de 7 zile, fără limită de km, cu asigurare obligatorie parțială (franșiză de 6000 DKK) și taxe de aeroport incluse;
 • excursia de o zi pentru observarea coloniilor de puffins de pe insula Mykines, incluzând transport dus-întors cu ferry boat-ul, prezența unui ghid local anglofon și picnic sub formă take-away (durată 7h);
 • excursia călare prin împrejurimile capitalei Torshavn, cu prezența unui ghid local anglofon (durată 1.5 - 2h);
 • cina de tip fine-dining organic, servită în casa unei familii locale, incluzând 5 feluri de mâncare și băuturi;
 • consultanța personalizată din partea unei specialist AuthenTrip, înainte, în timpul și după călătorie; 
 • asistența permanentă pe durata călătoriei;
 • zborurile (pot fi rezervate suplimentar);
 • carburantul și garanția pentru mașina închiriată;
 • eventuale taxe rutiere, traversări de tuneluri sau cu ferry boat-ul;
 • băutura și mesele neincluse în program;
 • cheltuielile personale

Cazări

B&B familial vintage** (Vagar)

Situată pe malul oceanului, la capătul unui fiord și la doar 5 minute de aeroport, această cazare este ideală pentru a începe o călătorie în Feroe. Dar nu o simplă cazare, ci o veritabilă incursiune in timp, fiind vorba despre vechea prăvălie a satului transformată în casă de oaspeți. Căsuța aparține unui cuplu de prieteni de-ai noștri, ea feroeză și el danez, care au reușit să o recondiționeze, păstrându-i parfumul de altă dată. Cele doar 4 camere oferă un confort simplu, dar sunt curate și beneficiază de o super priveliște către ocean. Toaleta și baia sunt comune, iar decorul amintește de șarmul din casa bunicii. Bunica din Feroe, evident! Parterul include o bucătărie ce poate fi folosită după bunul plac. Iar proprietarii, pur și simplu adorabili! 

B&B familial vintage**

Guesthouse tradițional în paradis *** (Sătuc din nordul Insulelor Feroe)

Construit din lemn și având acoperiș vegetal, acest guesthouse aduce mai degrabă a cabană de munte. Probabil cea mai șarmantă cazare tradițională din Insulele Feroe! Cele 23 de camere sunt confortabile și dispun fiecare de baie privată. Cele standard sunt destul de micuțe și simple, fiind situate în clădirea istorică a hotelului. Cele superioare în schimb, oferă spațiu și confort, televizor și intrare individuală din exterior. Întreaga cazare dispune de conexiune internet. Cât despre micul restaurant existent, acesta propune preparate locale, servită într-un cadrul amical și decontractat. 

Guesthouse tradițional în paradis ***

Cottage privat pe malul mării ** (Klaksvik)

Situat pe malul mării și dispunând de o terasă generoasă, acest cottage este ideal pentru o scurtă ședere în Klaksvik. Acel gen de cazare potrivit celor care vor să fie autonomi, căsuța fiind complet mobilată și utilată. Oferă inclusiv posibiliatea de a pregăti masa, dispunând de o bucătărie open-space echipată, precum și de un grătar pe terasa exterioară. De altfel, o brutărie și un supermarket se află la aproximativ 100 de metri. Dincolo de livingul confortabil și luminos, cottage-ul are alte 2 camere, una cu pat dublu, iar celalată cu 2 paturi supraetajate, fiind astfel adaptat pentru familii. Baia dispune de mașină de spălat și de uscător. O cazare perfectă pentru cei care caută intimitatea și libertatea unui cottage privat. 

Cottage privat pe malul mării **

Hotel confortabil în plin centru *** (Tórshavn)

Situat în plin centru, la doi pași de port și de cartierul Tinganes, acest hotel propune cel mai bun raport calitate/preț/localizare din capitala Torshavn. Camerele sale sunt confortabile și suficient de spațioase, fiind prevăzute cu tv, minibar și conexiune wifi gratuită. În plus, hotelul deține în proprietate și câteva cottage-uri private, amenajate în căsuțe istorice din lemn, foarte cosy și specific feroeze. Cazarea dispune de două restaurante: unul clasic, cu preparate locale sub formă de bufet, iar celălalt à la carte, fiind panoramic și oferind o super priveliște peste oraș. Un alt restaurant, în egală măsură intim și casual, se află în continuarea hotelului, într-o clădire istorică, fiind una dintre cele mai celebre adrese din Torshavn. 

Hotel confortabil în plin centru ***

Locuri

Vagar

Poartă de intrare a arhipelagului, fiind insula ce găzduiește singurul aeroport din țară, Vagar este practic prima etapă a oricărei călătorii. Și nu orice etapă, căci insula adăpostește poate cele mai grozave locuri din Feroe: spectaculoasele cascade Bøsdalafossur și Múlafossur! Ca să nu mai vorbim despre șarmul nebun al cătorva sătuce extrem de pitorești, precum Bøur sau Gásadalur. Pierdute în mijlocul naturii, străjuite de faleze abrupte și presărate cu căsuțe din lemn acoperite cu iarbă, micile așezări umane sunt adevărate cărți poștale! La fel și incredibilele priveliști spre insulele Mykines, Tindhólmur și Gáshólmur.

Vagar

Sătuc din nordul Insulelor Feroe

Pe scurt: un mic colț de paradis! Pe lung: un sătuc situat în nordul Insulelor Feroe, extrem de pitoresc, cu căsuțe colorate din lemn, cu un mini port natural, săpat de apele Atlanticului direct în munte și folosit de micile vapoare, străjuit de cel mai înalt masiv din arhipelag și cu o priveliște superbă spre fjord. Ireal de frumos!

Sătuc din nordul Insulelor Feroe

Klaksvik

Situat pe insula Borðoy din nordul arhipelagului, Klaksvik este al doilea cel mai mare oraș din Feroe. Iar acest fapt se datorează unei populații de nu mai puțin de... 4800 de locuitori! Orașul a fost construit pe un istm ce desparte două fiorduri, iar pentru a ajunge în Klaksvik, trebuie să treci printr-un tunel de 5,6 km. Nimic special, dacă tunelul n-ar fi construit sub mare! Și dacă tot ai ajuns până acolo, nu poți rata biserica Christianskirkjan, foarte celebră în Feroe, dar nici cafeaua și tarta cu rubarbă servite la Frida Kaffihus! Iar dacă atunci când călătorești, îți place să încerci berile locale, atunci musai o vizită la braseria Føroya Bjór. Tot Klaksvik mai este considerat și capitala feroeză a pescuitului.

Photo: Knud Erik Vinding / Pixabay

Klaksvik

Tórshavn

Capitală a Insulelor Feroe și cel mai mare oraș al țării, Torshavn a fost fondat de către vikingi, fiind locul în care și-au stabilit parlamentul în anul 825 (cel mai vechi din lume). Urmele parlamentului sunt încă vizibile pe mica pensinsulă Tinganes, aproape de port. Tot acolo este amplasat și centrul vechi, pur și simplu de poveste!

Un veritabil muzeu locuit, compus din vechi case de lemn, vopsite de regulă în roșu sau negru, acoperite cu iarbă și având ghivece de flori la fereastră, alei din piatră cubică și un șarm nebun la fiecare pas. Apoi fortăreața Skansin, cu a sa superbă vedere spre ocean. Sau Catedrala din Torshavn, la rândul său din lemn și foarte cochetă. Casa Nordică, aflată pe deal, ori celebrul stadion al și mai celebre echipe naționale de fotbal din Feroe. O capitală ca niciuna alta, pe care o poți parcurge la pas și care imbină armonios imaginea unui sat pescăresc, cu modernitate contemporană, păstrându-și un caracter foarte uman.

Photo credit: Ólavur Frederiksen / Visit Faroe Islands

Tórshavn

Amintirile noastre

Circuit self-drive în Insulele Feroe: printre localnici, peisaje și wildlife
Circuit self-drive în Insulele Feroe: printre localnici, peisaje și wildlife
Circuit self-drive în Insulele Feroe: printre localnici, peisaje și wildlife
Circuit self-drive în Insulele Feroe: printre localnici, peisaje și wildlife
Circuit self-drive în Insulele Feroe: printre localnici, peisaje și wildlife
Circuit self-drive în Insulele Feroe: printre localnici, peisaje și wildlife
Circuit self-drive în Insulele Feroe: printre localnici, peisaje și wildlife
Circuit self-drive în Insulele Feroe: printre localnici, peisaje și wildlife
Circuit self-drive în Insulele Feroe: printre localnici, peisaje și wildlife
Circuit self-drive în Insulele Feroe: printre localnici, peisaje și wildlife
Circuit self-drive în Insulele Feroe: printre localnici, peisaje și wildlife
Circuit self-drive în Insulele Feroe: printre localnici, peisaje și wildlife