You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

IDEE DE CĂLĂTORIE 100% PERSONALIZABILĂ

Acest program nu mai este disponibil!

Oare de câte ori nu v-ați visat într-un castel, undeva în natură, departe de agitația lumii moderne? Sau... că puteți trăi, chiar și pentru o singură zi, asemenea conților și conteselor de altădată? Ei bine... cum ar fi, ca un asemenea vis să poată deveni realitate?

Închideți ochii și imaginați-vă plimbându-vă agale pe un imens domeniu din Carpați... că odată cu fiecare pas, călătoriți în timp și respirați parfumul altor vremuri... că mai apoi, porniți într-o plimbare cu trăsura prin păduri și peste dealuri, admirând peisajele pitorești ale Transilvaniei... iar deodată, vă opriți la picnic în mijlocul naturii, descoperind savori locale și delicioase preparate artizanale.

Întorși la castel, aveți parte de câte un masaj cu pietre vulcanice... iar mai târziu, vă relaxați în voie la sauna privată din pădure.

Seara, povestea voastră la castel continuă cu o cină romantică în pădure! Culorile apusului de soare, voi doi la lumina lumânărilor, muzica în surdină, o sticlă de vin bun, mâncăruri alese și... toate stelele de pe cer! Iar noaptea ce urmează, o s-o petreceți în atmosfera intimă a unei camere nobiliare

Buget

- 2 nopți de cazare într-o cameră istorică cu pat matrimonial;

- o cină romantică în pădure, la lumina lumânărilor, inclusiv băuturi (Prosecco și vin); 

- plimbare cu trăsura pe domeniul castelului, cu picnic în natură, pe bază de produse artizanale - durată 2h;

- câte un masaj cu pietre vulcanice, inclusiv apă, ceai și cafea (durată 45min); 

- saună privată în pădure, inclusiv apă minerală din izvorul vulcanic al castelului (durată 2h);

- asistența unui specialist AuthenTrip înainte, în timpul și după călătorie.

- transportul;

- micul dejun (meniu ''à la carte'');

- băuturile și mesele nemenționate;

- alte activități posibile în cadrul domeniului (le putem adăuga suplimentar) și cheltuielile personale

Cazări

Domeniul unui castel maghiar**** (Ținutul Secuiesc)

Transilvania cea învăluită în legende și presărată cu castele misterioase, ascunde încă multe locuri de basm! Pierdut între pădurile Carpaților de Curbură, în plin Ținut Secuiesc, acest domeniu aparține de mai bine de 500 de ani unei familii nobiliare maghiare. Domeniul cuprinde 7 clădiri istorice, dintre care un castel din secolul al XVI-lea, și este înconjurat de una dintre cele mai vaste păduri private din țară, cadrul natural fiind unul excepțional! Cele 20 de spații de cazare, dispuse în 3 clădiri diferite, oferă o experiență de-a dreptul unică, precum o călătorie înapoi în timp, până în vremuri cu regi și regine. Fiecare cameră își are propria identitate și îmbină armonios parfumul aristocrat al trecutului, cu confortul contemporan. Multă atenție acordată detaliilor, de la mobilierul din lemn și decorațiunile elegante, până la băi cu adevărat spectaculoase. Gastronomia propusă este pe bază de ingredinte locale, multe din propria grădină, și se inspiră din vechile rețete ale nobilimii transilvănene. Dar asta nu e tot, căci acest tărâm de poveste ascunde și alte secrete: izvoare cu apă minerală, saună în pădure, terasă suspendată, plimbări călare sau cu trăsura, și chiar un adăpost amenajat pentru a observa urșii în natură. Mult mai mult decât o cazare, o veritabilă poveste din alte vremuri, musai de trăit o dată în viață! 

 

Domeniul unui castel maghiar****

Locuri

Ținutul Secuiesc

Cuprinzând aproape integral județele Harghita și Covasna, dar și o parte din județul Mureș, Ținutul Secuiesc formează una dintre cele mai bogate regiuni culturale din România. Dincolo de bijuterii arhitecturale, precum biserica fortificată din Dârjiu (monument UNESCO), Palatul Culturii din Târgu-Mureș, ceramica de Corund sau grozavele porți secuiești sculptate în lemn, această parte a Transilvaniei adăpostește castele elegante, misterioase și foarte puțin umblate. Apoi tradiții vechi bine păstrate, ce pot fi încă admirate în zi de sărbătoare. Iar cine are șansa să ajungă la un bal unguresc, cu siguranță va dori și-a doua oară! Cât despre gastronomia locală, deopotrivă copioasă și savuroasă, ți-e practic imposibil să-i reziști! Căci cine poate refuza un gulaș la ceaun, mezelurile picante secuiești ori faimosul Kürtős kalács? Și dacă încă mai păstrezi ceva prejudecăți, încearcă și o bere Csiki Sör! Musai cu un localnic! Fără a uita de patrimoniul natural al regiunii, foarte spectaculos și variat. Munții vulcanici Gurghiu și Harghita, lacurile Roșu și Sfânta Ana, universul subteran al salinei Praid sau apele sărate de la Sovata.

Photo: Thaler Tamas / Wikimedia commons  

Ținutul Secuiesc

Amintirile noastre

Escapadă romantică într-un castel din Transilvania
Escapadă romantică într-un castel din Transilvania
Escapadă romantică într-un castel din Transilvania
Escapadă romantică într-un castel din Transilvania
Escapadă romantică într-un castel din Transilvania
Escapadă romantică într-un castel din Transilvania