You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

IDEE DE CĂLĂTORIE 100% PERSONALIZABILĂ

Ideal pentru o primă călătorie în Cuba, acest program îmbină libertatea unui circuit self-drive cu varietatea regiunilor vizitate, oferind un mix de experiențe culturale, zile de plajă și interacțiune cu localnicii. Totul într-un ritm lejer, pentru a te putea bucura din plin de fiecare etapă.

Photo credit: Alexander Kunze / Unsplash

Vacanța în Cuba va începe cu două zile în Havana, probabil cea mai efervescentă și fotogenică capitală din Marea Caraibilor!

Suficient timp să te pierzi la pas prin cartierul Habana Vieja, să te plimbi de-a lungul celebrei faleze Malecon, să bei un Daiquiri în barul Floridita, devenit faimos grație marelui Hemingway, ori poate să asiști la ceremonia ''canonazo'', ce are loc în fiecare seară la fortul El Morro.

Photo credit: Zeno Mihoc

Oferă-ți suficient răgaz pentru a observa fiecare clădire, fiecare balcon decorat și fiecare scenă din viața de zi cu zi a localnicilor, căci Havana este asemenea unui imens platou de filmare. În ceea ce ne privește, ți-am pregătit un tur de oraș într-o mașină clasică din anii '50, căci nu ai cum să ratezi o astfel de experiență!

Photo credit: Zeno Mihoc

Iar după ce vei fi vizitat capitala, îți vei prelua mașina închiriată și vei porni la drum către Vest. Următoarea etapă va fi spectaculoasa Vale Vinales, celebră pentru relieful său fabulos, cu munți de forme neobișnuite și vegetație luxuriantă, cu peșteri adânci și numeroase plantații de tutun.

Iar pentru a te integra cum se cuvine în peisaj, vei fi cazat în casa particular a unei familii locale. Ocazia de a descoperi viața gazdelor, de a sta împreună la povești lângă un Mojito și de a încerca mâncarea locală gătită în casă.

Photo credit: Zeno Mihoc

Vei avea două zile la dispoziție pentru a descoperi împrejurimile, admirând extraordinara biodiversitate din regiune, descoperind arta fabricării artizanale a trabucurilor cubaneze și bucurându-te de vibe-ul specific din Vinales. Iar dacă ai chef de stat la plajă, știm noi un loc grozav, accesibil cu mașina (1h30 de condus).

Photo credit: Zeno Mihoc

Și pentru că vorbeam de plajă, călătoria în Cuba va continua cu 2 zile de relaxare la Marea Caraibilor. Nu oriunde, ci pe un cayo paradisiac, pe o mică insulă cu plaje sălbatice și cu un singur hotel! Vei fi cazat într-un bungalou de lemn, destul de simplu dar suficient de confortabil și foarte aproape de plajă. 

Photo credit: AuthenTrip

O oază de liniște în care te vei bucura de apele turcoaz ale mării, de cei 4 km de plajă cu nisip fin și de probabil cel mai frumos apus de soare ever! Cum s-ar zice, să tot postezi pe Instagram! Ai grijă însă, căci în Cuba netul frige la buzunar mai tare ca Soarele!

Photo credit: Alexander Schimmeck / Unsplash

Odată încheiată prima etapă de relaxare, va fi timpul să pornești din nou la drum, de data aceasta către Est. O zi destul de lungă, în care vei conduce pe unica autostradă din Cuba, traversând o varietate de peisaje și având posibilitatea de a face popas la o fermă locală, unde se mănâncă tare bine! O să-ți dăm pontul din timp.

Iar seara te vei caza într-o superbă vilă colonială din Cienfuegos, recent restaurată și amenajată cu mult bun gust! Cât despre cină, va fi un adevărat răsfăț culinar

Photo credit: AuthenTrip

Iar după ce vei fi făcut o plimbare la pas prin frumosul Cienfuegos, nu-ți va rămâne decât să continui până la Trinidad, aflat la doar o oră distanță. Deși destul de turistic și animat, Trinidad este probabil cel mai șarmant oraș din Cuba. Cu case viu colorate, galerii de artă și magazine de artizanat, restaurante de calitate și seri de salsa, cu plaje superbe și peisaje naturale extraordinare!

Photo credit: AuthenTrip

Atât de multe lucruri de văzut și de încercat, încât îți rezervăm trei nopți în Trinidad, cazat în casa unor localnici foarte ospitalieri și simpatici. Mai mult, ți-am pregătit și o excursie călăre prin sălbatica Vale de Los Ingenios, poate cea mai autentică manieră de a descoperi împrejurimile.

Ca să nu mai zicem că vei putea înota într-o cascadă naturală și vei încerca un trabuc cubanez cu miere, ''à la Che Guevara''!  

Photo credit: Zeno Mihoc

În final, vei reveni la Havana, iar după o ultimă noapte în capitala cubaneză, va fi vremea să zbori înapoi spre Europa... 

Buget

 • transferul privat de la și la aeroportul din Havana;
 • 3 nopți de cazare într-o casa particular din centrul istoric al Havanei, în cameră dublă, cu mic-dejun;
 • 2 nopți de cazare într-o casa particular rurală la Vinales, în cameră dublă, cu mic-dejun;
 • 3 nopți de cazare într-un bungalow privat pe plajă, cu pensiune completă și transfer tur-retur cu vaporul;
 • 1 noapte de cazare într-o casă colonială elegantă din Cienfuegis, în cameră dublă, cu mic-dejun;
 • 3 nopți de cazare într-o casa particular din Trinidad, în cameră dublă, cu mic-dejun;
 • 1 noapte de cazare într-o vilă aristocrată din Havana, în cameră dublă, cu mic-dejun;
 • închirierea unui autoturism de tip Suzuki Jimny 4x4 (sau similar), pentru o durată de 10 zile, cu aer condiționat și fără limită de km;
 • tur privat de oraș în Havana, într-o mașină clasică cubaneză;
 • excursia călăre prin Valea de Los Ingenios, cu ghid local, baie în cascadă și prânz la fermă;
 • viza turistică (obligatorie pentru orice călătorie în Cuba);
 • programul călătoriei detaliat și personalizat;
 • consultanța personalizată a unui specialist AuthenTrip, înainte, în timpul și după călătorie; 
 • asistența anglofonă 24/7 a corespondenților noștri locali
 • zborurile internaționale (se pot rezerva suplimentar)
 • asigurarea storno și asigurarea medicală;
 • bagajul de cală și selectarea locurilor în avion;
 • asigurarea obligatorie pentru autoturismul închiriat (15 CUC/zi de închiriere);
 • garanția necesară pentru închirierea autoturismului, blocată la preluarea acestuia (200 CUC);
 • carburantul și opțiunile suplimentare pentru autoturismul închiriat (declararea unui al 2lea șofer, GPS, etc...) - se pot contracta la fața locului
 • băuturile și mesele neincluse;
 • restul vizitelor și activităților neorganizate, ci doar sugerate în program;
 • cheltuielile personale

Cazări

Vilă istorică în cartierul Vedado (Havana)

Așezată în zona Vedado, într-un cartier liniștit, această casă colonială oferă o cazare de calitate. Dincolo de arhitectura remarcabilă și de eleganța interioarelor, casa oferă și o gradină superbă, adevărată oază de verdeață, ideală pentru relaxare. Cele 7 camere sunt mari și înalte,  dispunând fiecare de baie proprie și de aer condiționat, iar unele  dintre ele au chiar și balcon. Micul dejun este servit în fiecare dimineață în salonul casei sau pe terasă. Cazarea se află la mai puțin de 2km de faleza Malecon și de Piața Revoluției, precum și la 6km de centrul vechi al Havanei. 

Vilă istorică în cartierul Vedado

Casa particular în centrul satului (Valea Vinales)

Situată în zona centrală a satului Vinales, această casa particular aparține unui cuplu local foarte simpatic și ospitalier. Fără a benefica de o amenajare ieșită din comun (ca peste tot in Vinales), casa dispune de un patio interior, de o grădină frumoasă și de o terasă perfectă pentru a servi un Cuba Libre. Cele 5 camere sunt suficient de confortabile, fiecare având baie proprie.  

Casa particular în centrul satului

Bungalow-uri pe plajă (Insulă sălbatică în Marea Caraibilor)

Situat pe paradisiacul Cayo Levisa, acest hotel este singura cazare de pe insulă. Cele 56 de bungalow-uri sunt așezate de-a lungul plajei, unele dintre ele având și vedere spre mare. Există 2 categorii de confort, ambele însă destul de simple, dispunând totuși de aer condiționat, tv, baie proprie (apa caldă este oprită pe timpul nopții) și terasă. În prețul cazării este inclus și transferul dus/întors cu vaporul din portul Palma Rubia (40min /traseu), aceasta fiind singura cale de acces. Mesele sunt de asemenea incluse, fiind servite în cadrul celor 2 restaurante de pe insulă (mâncare destul de simplă și nu foarte variată). Hotelul cuprinde și 2 baruri destul de drăguțe, ideale pentru a servi un cocktail cubanez. Ei bine, chiar dacă serviciile riscă să fie uneori sub așteptări, marele atu constă în superbul cadru natural, cu imensa plajă de nisif alb, cu marea turcoaz și cu peisajele absolut sublime! O adevarată carte poștală din Caraibi!

Bungalow-uri pe plajă

Casă colonială foarte chic (Cienfuegos)

Puține casa particular vă vor încânta mai mult decât această cazare! O minunată casă colonială, restaurată și amenajată cu designer. Un aer elegant și mult bun gust în alegerea decorurilor. Cele 6 camere, toate diferite, sunt confortabile și dispun fiecare de baie proprie modernă, precum și de aer condiționat. Patio-ul casei este absolut superb, fiind și locul în care se servește masa. De altfel, atât micul dejun cât și cina sunt un regal și vi le recomandăm din plin! Iar dincolo de toate acestea, gazdele sunt foarte ospitaliere și disponibile. Iar domnul nu este chiar străin de Romania smile

Casă colonială foarte chic

Casa particular în centrul istoric (Trinidad)

Situată chiar în centrul istoric din Trinidad, această casa particular oferă o cazare de calitate. Proprietarii, un cuplu de italieni stabiliți în Cuba, au restaurat-o cu multă grijă, găsind echilibrul dintre arhitectura în stil colonial și facilitățile moderne (climatizare, saltele confortabile, internet, tv, seif, minbar,...).

Camerele sunt spațioase și prevăzute cu baie proprie. Cazarea dispune de un bar, precum și de o terasă ideală pentru un moment de relaxare.

Casa particular în centrul istoric

Casa particular în Habana Vieja (Havana)

Situată în centrul istoric al Havanei, aproape de Plaza Vieja, această casă particulară dispune de un amplasament ideal pentru a descoperi capitala la pas. Cele 5 camere oferă un bun nivel de confort, dispunând fiecare de baie privată și aer condiționat. În plus, casa are și o terasă generoasă.

Casa particular în Habana Vieja

Locuri

Havana

Havana nu este doar capitala Cubei, ci și cel mai mare oraș din Caraibi. O arhitectură superbă, aparținând epocii coloniale spaniole, în special centrul vechi (înscris la UNESCO). Asemenea imaginii generale a Cubei, Havana pare un fel de muzeu locuit, un univers fascinant și suprarealist deopotrivă. Clădiri istorice cu curți interioare în stil andaluz, arcade grațioase, balcoane cochete... majoritatea însă în stare de degradare, cu fațade în culori afectate de trecerea timpului, cu oameni care le locuiesc simplu, în contrast cu grandoarea arhitecturală.

Superbele mașini de epocă, prezente peste tot, asemenea unui platou de filmare. Freamătul permanent al orașului, în special seara, când havanezii ies la plimbare sau dansează pe străzi. O atmosferă exuberantă, în contrast cu degradarea clădirilor, un mix efervescent de cultură, muzică și relaxare tropicală. Dincolo de Havana Vieja, de celebra faleză Malecon, de clădirea Capitolului, de fortul El Morro sau de cartierul Vedado, spiritul Havanei se regăsește în spumoasa sa viață de noapte.

Havana

Valea Vinales

Situată în provincia Pinar del Rio, la 150 km vest de Havana, Valea Vinales reprezintă unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Cuba. O raritate la nivel mondial, prin prisma unei extraordinare varietăți de floră și faună, dar și a unui relief carstic neobișnuit. Fapt ce a determinat înscrierea sa în patrimoniul UNESCO. Celebrele mogotes, dealuri înalte și rotunjite, acoperite cu vegetație luxuriantă, sunt o adevărată minune a naturii. Mai mult, acestea sunt traversate de râuri subterane, care au creat numeroase grote, unele dintre ele putând fi vizitate (Cueva del Indio, Cueva de Jose Miguel, ...). Dar dincolo de peisajele naturale, celebritatea mondială a Văii Vinales se datorează mai ales plantațiilor sale de tutun și faimoaselor trabucuri cubaneze (considerate cele mai calitative din lume). De altfel, în regiunea Pinar del Rio se află principala manufactură de trabucuri din Cuba.

Valea Vinales

Insulă sălbatică în Marea Caraibilor

Situat în nordul regiunii Pinar del Rio, la aproximativ o oră cu mașina de Vinales, acest cayo este una dintre cele mai paradisiace insule din Cuba. Cu o suprafață de doar 2,5 km pătrați, aceasta este accesibilă cu vaporul după un transfer de 30 de minute. Partea nordică oferă o superbă plajă sălbatică, lungă de 4 km și acoperită cu nisip foarte fin și de culoare albă. Partea sudică nu este accesibilă, fiind acoperită de o pădure de mongrove, care adăpostește numeroase păsări sălbatice. Soarele apune pe mare, iar culorile amurgului sunt absolut magice! Pe insulă există un singur hotel, sub formă de bungalow-uri dispersate pe plajă.

Insulă sălbatică în Marea Caraibilor

Playa Larga

Situată în sudul Peninsulei Zapata, din Provincia Matanzas, Playa Larga poate reprezenta o etapă pe traseul dintre Trinidad și vestul Cubei. O etapă în natură, aceasta fiind una dintre porțile de intrare în Parcul Național Cienaga de Zapata, cea mai mare zonă mlăștinoasă din Caraibi (atenție la țânțari). Un ecosistem declarat Rezervă a Biosferei UNESCO, care adăpostește o mulțime de specii terestre (flamingo, aligatori, colibri, papagali, etc...) și acvatice.  De altfel, o fermă de crocodili poate fi vizitată la Guama (loc destul de turistic). În același timp, Playa Larga se află în capătul Golfului Porcilor, celebru pentru invazia americană eșuată din 1961. Dincolo de numeroasele monumente închinate acestui episod istoric, un adevărat muzeu poate fi vizitat la Playa Giron (40 km mai la sud). Și evident, Playa Larga oferă posibilitatea unei pauze balneare, profitând de plajă și de apele turcoaz ale Mării Caraibilor. Mai ales pentru pasionații de snorkeling și de scuba diving! 

Playa Larga

Cienfuegos

Supranumit ''Perla Sudului'' și înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO, Cienfuegos este un oraș liniștit și cochet, situat la 80 de km est de Trinidad. Un oraș maritim fondat de către imigranți francezi și care adopostește adevărate bijuterii arhitecturale din epoca colonială: Palacio del Valle, Palacio Ferre, Piața José Marti, catedrala, Teatrul Thomas Therry, etc... Pentru pasionații de farniente, Playa Rancho Luna poate fi perfectă pentru o jumătate de zi de relaxare. 

Cienfuegos

Trinidad

Înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO din 1988, Trinidad este unul dintre cele mai șarmante orașe coloniale din regiunea Caribilor și poate cel mai fotogenic din toată Cuba. Acesta face parte din regiunea Sancti Spiritus, iar istoria sa este strâns legată de plantațiile trestiei de zahăr, foarte numeroase în regiune. De altfel, splendida arhitectură a Trinidadului, cu ale sale palate și case aristocrate, se datorează industriei de zahăr.

Un oraș multicolor și boem, cu galerii de artă, magazine de artizanat, concerte și seri de salsa. Dincolo de atmosferă vibrantă și de latura sa culturală, Trinidad oferă posibilitatea de a practica numeroase activități în natură: drumeții pedestre sau călare prin Parcul Național Topes de Collantes, o excursie cu trenul prin Valea de Los Ingenios, o zi de relaxare pe plajele Mării Caraibilor (Playa Maria Aguilar, Playa Ancon, ...) sau o excursie cu catamaranul până pe Cayo Iguanas (insula de protecție pentru iguane). 

Trinidad

Amintirile noastre

Călătorie exotică în Cuba: road trip din Havana la Vinales și Trinidad
Călătorie exotică în Cuba: road trip din Havana la Vinales și Trinidad
Călătorie exotică în Cuba: road trip din Havana la Vinales și Trinidad
Călătorie exotică în Cuba: road trip din Havana la Vinales și Trinidad
Călătorie exotică în Cuba: road trip din Havana la Vinales și Trinidad
Călătorie exotică în Cuba: road trip din Havana la Vinales și Trinidad
Călătorie exotică în Cuba: road trip din Havana la Vinales și Trinidad
Călătorie exotică în Cuba: road trip din Havana la Vinales și Trinidad
Călătorie exotică în Cuba: road trip din Havana la Vinales și Trinidad
Călătorie exotică în Cuba: road trip din Havana la Vinales și Trinidad
Călătorie exotică în Cuba: road trip din Havana la Vinales și Trinidad
Călătorie exotică în Cuba: road trip din Havana la Vinales și Trinidad