You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Stil de călătorie: alături de prieteni, în cuplu/familie

Se spune că planurile de vacanță încep să prindă contur la primele raze de soare ale primăverii. Așa că ne-am luat harta, agenda și condeiul și am început să creionăm planuri pentru două dintre destinațiile care cresc tot mai mult în rândul preferințelor românilor.

National Geographic și Forbes au inclus Cuba și Mexic în topul țărilor recomandate pentru anul 2020, dar haideți să vedem ce le aduce un sufle special, dincolo de perspectiva exotică pe care fiecare în parte ni le oferă.

Vă recomandăm să citiți rândurile de mai jos pe ritmuri cubaneze, cât să intrăm cu totul în povestea unei călătorii autentice cu activarea completă a tuturor simțurilor.

Photo credit: Bernardo Ramonfaur (Unsplash)

Ei, bine, America Latină este destinația bucuriei, a poftei de viață, a plăcerii vieții fără griji, departe de frământări, încruntare și stres. Așadar, pentru o evadare completă din cotidian, pentru o lume a contrastelor, primul popas în Cuba este de povestit mai departe, în compania unui pahar de rom și a unui trabuc adus cu grijă de peste hotare.

Cuba nu este o destinație ce poate fi aleasă spontan, ci locul planificat din timp, în mod informat din punct de vedere cultural, social, dar și din perspectiva organizării aspectelor administrative (cazări, ghid, viză). Pentru o călătorie cu micuții exploratori ai familiei, Cuba este prietenoasă și caldă și poate fi comparată cu o excelentă lecție de istorie, artă și cultură expusă în culori vii, trăiri și stări unice.

Havana, unul dintre reperele cubaneze, promite ritm, vibrație, elementul de noutate pe care călătorii îl caută tot mai mult în explorarea lumii întregi. Instagramabil, așa cum l-ar numi pasionații de Social Media, locul invită la fotografii culorate, pline de pasiune și de poveste, prin cartiere ce și-au păstrat specificul, cu inserții de evenimente cu iz local (ceremonii, spectacole, dans în aer liber).

Dacă ești fan al cocktailului Cuba Libre, nu dispera dacă nu-l găsești în restaurantele din țară. Motivul e simplu: în Cuba, acest cocktail poartă un alt nume – “mentirita” sau, în traducere, ”minciunica”.

Pentru că este o destinație ce trebuie să fie simțită prin toți porii, vizual, olfactiv, tactil, cu sufletul și cu o doză de informații la purtător, Authentrip a creionat un concept de călătorie cubaneză trăită pe propria piele și adaptată fiecărei tipologii de explorator. Astfel, plajele întinse, întâlnirea cu localnicii prietenoși, deschiși poveștilor, străbaterea cartierelor dintr-o mașină veche, savurarea romului, cunoscut ca fiind și ingredientul principal al băuturii mojito, experiența gastronomiei, demonstrațiile de rulare a trabucurilor, incursiunile în trecutul politic al Cubei, toate acestea sunt trăite la intensitate maximă și retrăite o dată cu fiecare amintire.

Iată experiența propusă de echipa Authentrip, pe care o putem recreiona astfel încât povestea să arate exact cum ți-ai imaginat.

Știai că... cea mai mare piramidă se află în Mexic și nu în Egipt?

Photo credit: Spencer Watson (Unsplash)

Și dacă povestea Cubei autentice ți-a făcut cu ochiul, ce spui de o experiență pe urmele civilizației mayase, cu explozie de plaje spectaculoase? Ei, bine, da, este vorba despre Mexic, un loc plin de magie, atât pentru iubitorii relaxării pure, cât și pentru multitudinea de activități cu rol de explorare și de cunoaștere. Prima oprire: peninsula Yucatan, unde se află și celebra stațiune Cancun.

Știai că... Localitatea Yukatan din Mexic a fost numită așa din cauza unei neînțelegeri. Spaniolii au întrebat localnicii pe care i-au întâlnit la debarcare cum se numește locul unde au ajuns. Aceștia au răspuns „Yukatan”, care în limba lor însemna „nu te înțeleg”.

Populat de oameni prietenoși, deschiși turiștilor și poveștilor despre locul în care trăiesc, Yucatan invită la relaxare. Plajele desprinse din rai, muzica chill, apa de un turcoaz intens, siturile arheologice mayase, gusturile mâncărurilor condimentate specific, toate acestea sunt atracțiile care atrag turiștii într-o destinație exotică precum Mexic. Pentru cei care vor să guste, însă, din adrenalina și distracția specifice peninsulei, Playa del Carmen este un adevărat spectacol pe acorduri de salsa.

Ce nu știai despre Mexic: În Mexic artiștii își pot plăti taxele și impozite cu opere de artă.

Da, Mexic este o destinație a artei, pentru călătorii care pot să simtă mai mult decât pot atinge și pentru privirea ce poate distinge mai mult decât poate vedea. De aceea, vă recomandăm escapada la rezervația naturală Rio Lagartos, celebră deja pentru coloniile de păsări flamingo, dar și pentru lacurile de culoare roz.

Și pentru a vă provoca și mai mult imaginația, consultanții Authentrip au creionat o propunere de călătorie din care să simțiți și să trăiți din plin atmosfera specifică Mexicului. Ce spui despre planul nostru?

Pentru o ofertă personalizată, trimite-ne un e-mail pe adresa info@authentrip.ro!