You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

EuroNews plasează călătoriile autentice, de imersiune în comunitățile locale, ca fiind în top 6 trenduri ale anului 2021 în materie de turism, alături de escapadele în natură, de turismul itinerant, de ecoturism, de cel de tip wellness și de sejururile lungi departe de casă, care combină călătoria cu lucrul la distanță.

Booking.com, 53% din cei peste 20.000 de respondenți își doresc să călătorească responsabil, de îndată ce acest lucru va fi posibil.

Ce înseamnă turismul responsabil și de ce este important

''Atunci când am pornit la drum cu AuthenTrip, principala motivație a fost aceea de a promova un alt fel de turism. Un turism cu sens și adaptat fiecărui călător în parte, cu respect pentru mediu și culturile locale, cu etică și echitate economică în raport cu destinația. Un concept de călătorii însușit și practicat în cei 10 ani petrecuți pe piața turistică din Franța, dar încă prea puțin cunoscut în România.'' - Ciprian Sîrbu, Manager AuthenTrip.ro

Turismul responsabil înseamnă să călătorești în mod conștient, cu grijă pentru natură și biodiversitate, respectând culturile locale și încurajând economia echitabilă. Doar așa, locurile descoperite într-o vacanță își pot păstra autenticitatea, turiștii din toate colțurile lumii redescoperindu-le frumusețea ani la rând. 

Găsești articolul complet pe Wall-Street.ro

Photo credit: Elina Sirparanta / Visit_Finland